Bilal Erdoğan üniversite kuruyor !

Bilal Erdoğan üniversite kuruyor !
Güncelleme:

Biri devlet, 2'si vakıf 3 üniversitenin kurulmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi.

İstanbul’da, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından İbn Haldun ve 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından da İstinye adlarıyla 2 yeni vakıf üniversitesi kurulacak.

İbn Haldun Üniversitesi, eğitim, iletişim, insan ve toplum bilimleri, hukuk ve siyasal bilgiler fakülteleri ile sosyal bilimler ve eğitim bilimleri enstitülerinden oluşacak.

Tasarının görüşmelerinde, TÜRGEV’in İbn-i Haldun Üniversitesi kurmasını öngören düzenlemesi muhalefet tarafından eleştirildi. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, TÜRGEV’in haksız bağışlar ya da bazı kamu mallarının bağışlanması vaadi karşılığında imtiyaz tanınması nedeniyle kamuoyunda şaibelerle yer aldığını savunarak, “Mayasında helal para yok. Ülkeye hayır getirmeyecek” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, TÜRGEV’e yurtiçinden ve yurtdışından büyük miktarda bağışlar yapılmasının dikkat çekici olduğunu ifade ederek, “Bunlar niye aile vakfına bu kadar bağış yaparlar? Bunun tek açıklaması var, nüfuz ticaretidir” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı’nın İstinye Üniversitesi kuracağını belirterek, “Araştırdım, vakfı internette bulamadım. Web sitesi olmayan bir vakfa üniversite kurduruyorsunuz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, TÜRGEV ile ilgili bütün iddiaların cevaplandığını söyledi. TÜRGEV’in 1996 yılında kurulduğunu anlatan Turan, vakfın ilgili kuruluşlar tarafından denetlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının vakıfta bulunmasının eleştirildiğini anımsatan Turan, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı ya da benzer kişilerin yakınlarının vakıf çalışmaları içinde olması alkışlanacak konudur. Biz ne cumhurbaşkanı çocukları ne başbakan çocukları gördük. Keşke hepimiz daha fazla vakıflarda görev alsak. Suudi Arabistan’dan gelen paranın kaynağını öğreniyorsunuz da nereye harcandığını neden öğrenmiyorsunuz? Banka kanalıyla yapılan resmi işlemdir. Sizin gibi gizli mi alsın? Onunla okul yapıldı.”

Sataşmadan söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Tartışmalı olan nüfuz suistimalidir. Suud Kralı 200 milyon dolar bağış karşılığında ne almıştır? Cevabını aradığımız soru bu. Bunun karşılığında Sevda Tepesi’nin imar iznini aldı” diye konuştu.