Bilal Erdoğan'a boğaza nazır yeni ofis

Bilal Erdoğan'a boğaza nazır yeni ofis

Bilal Erdoğan'ın 'gemicik' şirketi, artık Boğaz manzaralı yeni ofisine taşındı...

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda babası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gözaltına alınmaktan kurtulan Bilal Erdoğan, servetine servet katmaya devam ediyor. Üsküdar'daki ofisini kapatan Bilal, Beylerbeyi'nde 2.5 dönüm arazi üzerine inşa edilen 4 katlı, Boğaz manzaralı lüks binaya yerleşti.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre Bilal Erdoğan, denizcilik şirketlerini yeni bir ofise taşıdı. Beylerbeyi Mahallesi, Yalıboyu Caddesi’nde üç parselden oluşan alanı satın alan Erdoğan, bir parsele dört katlı şirket binasını inşa ettirdi. 2.5 dönüme yakın arazi üzerine kurulan binanın arsa ve inşaat maliyetinin yaklaşık 340 milyon lira olduğu tahmin ediliyor.

POLİS 24 SAAT NÖBETTE
Yoğun güvenlik önlemleri alınan şirket binasının etrafında sivil ve üniformalı polisler 24 saat nöbet tutuyor. Binaya ilk olarak 29 Aralık’ta enişte Ziya İlgen ve amca Mustafa Erdoğan’ın sahibi olduğu Tuzla Tankercilik Şirketi’nin taşınması kararı alındı ve 1 Ocak itibarıyla yeni binaya geçildi. Bilal Erdoğan’ın amcası ve eniştesi ile ortak olduğu BMZ Group Denizcilik ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi’nin taşınma kararı ise 9 Ocak’ta ticaret sicil kayıtlarına geçti.

'GEMİCİKLERE' BEŞ TANKER DAHA EKLENİYOR
Amca, yeğen ve enişte olarak 2013 yılında deniz taşımacılığı işine giren Erdoğan’lar, büyümeye devam ediyor. Aralık ayında Bilal Erdoğan’ın amcası ve eniştesi ile ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi’nin mülkiyetinde bulunan 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T Mecid Aslanov isimli ham petrol ve ürün taşıyıcı nehir tankeri 10 yıllığına Palmali Denizcilik’e kiralandı.

Şirketin, ikinci tankeri M/T Begım Aslanova isimli tanker, Yardımcı Tersanesi’nde yapıldı. Bu, 10 tankerlik setin ikinci gemisiydi. Bilal Erdoğan, beş tankeri almaktan vazgeçmişti. Şimdi üç gemi kaldı. Her biri 40 milyon lira olan tankerlere, toplamda 200 milyon lira ödenecek. Bilal’in ağabeyi Burak da yıllar önce gemicikle girdiği denizcilik sektöründe hızla yükselmiş, beş gemisi olmuştu.