Bilal Erdoğan'dan üstün zekalı sözüne dava !

Bilal Erdoğan'dan üstün zekalı sözüne dava !

Bilal Erdoğan kendisine üstün zekalı denilmesini hakaret saydı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kendisine ‘üstün zekalı‘ diyen yazar Seray Şahiner hakkında dava açtı.

Bilal Erdoğan, Seray Şahiner’in 7 Ağustos 2014’te BirGün gazetesinde yayınlanan “Buraları eskiden hep düz liseydi” başlıklı yazısındaki “Üstün zekasına daha önceki tapelerden şahit olduğumuz Bilal Erdoğan” ifadesini hakaret saydı.

‘Üstün zekalı diyerek aşağıladı’
 
BirGün’ün haberine göre, Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Savcı iddianamede, Şahiner’in kullandığı ifadenin hakaret içerdiğini ve ‘üstün zekalı’ ifadesinin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini savundu; ‘Erdoğan’ın zekâsını alaya alan, aşağılayıcı, küçültücü ve eleştiri sınırlarını aşan bir ifade olduğunu‘ ve Şahiner’in Bilal Erdoğan’a hakaret ettiğini öne sürdü.

Şahiner: Eleştiriydi, hakaret değil
 
Seray Şahiner ise ifadesinde Bilal Erdoğan’ın eğitim sistemini yeniden dizayn etmekten söz ettiği öne sürülen ses kaydına işaret etmişti.

BirGün’ün haberine göre yazar, ‘söz konusu yazının eğitim sisteminde planlanan değişiklikleri kamuoyuna yansımış konuşmalar üzerinden sert bir şekilde eleştirdiğini, AİHM kararlarının sert ve mizahi eleştirilere tahammül gösterilmesine yönelik olduğunu, yazısının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini’ söylemişti.