Bilardo Fed. Başkanı Ersan Ercan: "İnşallah Bir Dünya Kupası Daha Kazanırız"

Bilardo Fed. Başkanı Ersan Ercan: "İnşallah Bir Dünya Kupası Daha Kazanırız"

6 etaptan oluşan Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın Türkiye ayağı olan 5. etabı İstanbul'da yapılıyor.

6 etaptan oluşan Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın Türkiye ayağı olan 5. etabı İstanbul'da yapılıyor. Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı ve 20 ülkeden 149 sporcunun yarıştığı Dünya Kupası, Akatlar Isov Salonu'nda düzenleniyor. Ön eleme eşleşmelerinde maçlar devam ediyor. Cuma gününden itibaren son 32 bilardocunun mücadeleleri oynanacak ve final 18 Ekim pazar günü yapılacak.

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan yaptığı açıklamada, her sene 6 ayak üzerinden oynanan Dünya Kupası'nda İstanbul'da alınacak puanların Dünya Şampiyonası'na katılım yolunda büyük önem taşıdığını belirterek çok çekişmeli maçlar olacağına inandığını söyledi.

Başkan Ercan şöyle devam etti

Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir, Adnan Yüksel, Murat Naci Çoklu ve Lütfü Çenet çok formda

Bilardoda Dünya Kupası her sene 6 ayak olarak düzenleniyor, bu 5'inci ayağı. 20 ülkeden 149 sporcu katılıyor. Müsabakalar Pazar günü yapılacak finallerle son bulacak. Dünya şampiyonlarının hepsi burada, çünkü puan mücadelesi bu. Sporcularımızdan Tayfun Taşdemir 3'üncü etapta Vietnam'da kupa kazandı. Bu etapta da kendisinden büyük bir başarı bekliyoruz. Ayrıca hepimizin bildiği dünya şampiyonu Semih Saygıner, bu turnuvada yer alıp ilk 32'den başlayacak ve ilk maçına Cuma günü çıkacak. Adnan Yüksel, Murat Naci Çoklu, Lütfü Çenet gibi dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş oyuncularımız da turnuvada yarışacak. Biz gerçekten bu turnuvada ev sahibi, seyirci avantajı ve oyuncuların form durumları ile şu anda çok iddialıyız. İnşallah bir dünya kupası daha kazanırız. Semih Saygıner'den sonra bir dünya şampiyonu daha çıkartırız

2016'DA DÜNYA KUPASI'NIN İLK AYAĞI BURSA'DA YAPILACAK

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, 2016 yılında Dünya Kupası'nın ilk ayağının Bursa'da yapılacağının da müjdesini verdi.

ya yaptığı açıklamada; 2016'nın ilk ayağı yine Türkiye'de olacak ve Bursa'da yapılacak. Şu anda bunun müjdesini verebilirim. Senede bir defa Türkiye ayağı olarak bu kupanın organizasyonunu mutlaka biz alıyoruz. Dünya Kupası 6 etaptan oluşuyor ve Dünya Şampiyonası senede 1 defa yapılıyor. Buralarda dereceye girenler dünya şampiyonasında yarışıyor. Biz; hem sporcu fazlalığı hem de performans açısından dünya bilardosunda ilk 3'te yer alıyoruz. Milli takım bazında da ferdi anlamda da böyle olmaya devam edeceğiz değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı