Bilecik Belediyesinden Barınakta Ölen Köpek Açıklaması

Bilecik Belediyesinden Barınakta Ölen Köpek Açıklaması

Belediye Başkanı Yardımcısı Abdullah Tetik, son günlerde basında çıkan Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkındaki haberlerle alakalı açıklama yaptı.

- Belediye Başkanı Yardımcısı Abdullah Tetik, son günlerde basında çıkan Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkındaki haberlerle alakalı açıklama yaptı.

Abdullah Tetik, açıklamasında, yapılan haberlerin eksik ve yanlış bilgiler ile yapıldığını öne sürdü. Tekin, "Bayram öncesi bir vatandaşımız, bırakılacak yeri olmadığı için köpeğini rehabilitasyon merkezimize teslim etmiş ve il dışına çıkmış. Bu köpek veteriner arkadaşlarımızın da tespiti sonucu gençlik hastalığı nedeniyle ölmüş. Yani belediyemiz ve merkezimiz personelinin aç ve susuz bırakması ile bir ilgisi yok. Köpek bayramın ikinci günü ölüyor. Aynı gün köpeğin sahibi aranıyor ve bilgi veriliyor. Şahıs, kendisinin gelip köpeğini teslim alacağı ve gömeceği bilgisini veriyor. Fakat bu kişi daha sonra işlerinden dolayı gelemeyeceğini belirterek, köpeğin belediye ekipleri tarafından gömülmesini istiyor. Arkadaşlarımız da köpeği en uygun biçimde gömüyorlar. Haberlerde çıkan ikinci konu ve olay ise Afyon tarafından getirilen küçük bir köpekle ilgilidir. Bu köpek de yine bir vatandaş tarafından herhalde yolda bulunuyor ve iyi niyetle, Bilecik'te bırakılabilecek yer olarak merkezimizi düşünülüyor ve buraya bırakıyor. Şahıs köpeği merkezdeki görevlilere teslim ediyor. Veteriner hekimimiz yaptığı inceleme sonucunda köpeğin belinin kırık olduğu bilgisine ulaşıyor. Dolayısıyla bu durumda tek yapılan işlem olarak, köpek iğne yoluyla uyutularak, gömülüyor. Nasıl ki atların ayaklarının kırılması durumunda yapılabilecek tek yol var. Onu da en uygun biçimde öldürmek ise buradaki köpek için de bu işlem yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Tekin, konuyla alakalı detaylı bilgi almak isteyenlerin, kendilerine ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bilecik Temsilciliğine ulaşabileceklerini de bildirdi.

HAYTAP Bilecik Temsilcisi Sühendan Ertürk ise, rehabilitasyon merkezine getirilen bütün hayvanların kayıtlarının yapıldığını belirterek, rahatsızlık oluşturacak bir durumun olmadığını belirtti.