Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Bölge İstişare Toplantısı Niğdede Yapıldı

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Bölge İstişare Toplantısı Niğdede Yapıldı

Niğde’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölge İstişare toplantısı gerçekleştirildi.

- Niğde’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölge İstişare toplantısı gerçekleştirildi.

Niğde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen istişare toplantısına Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Organize Sanayi Müdürü Mustafa Altunbaş, Mersin, Adana, Osmaniye, Kayseri, Nevşehir ve Niğde Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürleri ile sanayiciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan istişare toplantısında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Ünal Gündoğan, 62. Hükümet programları, 10. kalkınma plan ve orta vadede planının ana ekseninde bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı ile ilgili konulara değindi.

Toplantının amaçlarını belirten AB Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Ünal Gündoğan, “Türkiye’nin bilim, sanayi ve teknoloji ile ilgili konuların istişaresi, iyi uygulamaları paylaşarak bunların yayılmasını sağlamak, ileriye doğru atılımlarımızda ortaya çıkan ve çıkabilecek sorunlar hakkında çözüm önerilerini geliştirmek, hepsinden de öte çalışmalarımızda birbirimize desteğimizi yerinde tespit ederek hep birlikte ülkemiz için neler yapabileceğimizi konuşmaktır” dedi.

Hükümetin Cumhuriyetin kuruluşunun 100’ncü yıl dönümü olan 2023 yılı için büyük hedefleri ortaya koyduğunu belirten Gündoğan, “milli gelirimizin bu yılda 2 trilyon dolara ulaşması, kişi başı gelirin 25 bin dolar olması, ihracatımızın 500 milyar dolara yükselmesi, işsizlik oranının yüzde 5’e düşmesi, enflasyon ve faiz oranlarının tek hanelerde sabitlenmesi hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için her yıl ayrı ayrı hedefler belirlenmiştir. Bu hedeflere ulaşmak için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörümüze önemli görevler düşmektedir. Bizim bakanlığımız ise bu noktada daha ayrı yere sahiptir. Çünkü kalkınmanın en önemli unsurları bizim bakanlığımız görev alanları içerisinde bulunmaktadır. Bu noktada teknoloji ve yenilik politikamızın temel esasları yenilikçi bir kültür oluşturmak, yaratıcı ve analitik düşünmeyi teşvik eden bir eğitim sistemi kurmak, öncü beyinler yetiştirmek, kavrayan, analiz eden, uygulamalara aktaran dinamik bireyler oluşturmaktadır. Yine ARGE harcamalarını artırarak daha yenilikçi bir alt yapıyı kurmak, kamu, üniversite, sanayi işbirliğini geliştirmek, özel sektörün bilimsel araştırma ve yenilik yaparak girişimci yapısını desteklemektedir" ifadelerini kullandı.

Gündoğan ayrıca, "Bütün bunlara daha farklı unsurlar eklenebilir. Ancak, önemli olan atılım yapma zamanının geldiğidir. Ülkemizin kendisine düşen tarihsel rolleri ziyadesiyle ve hakkıyla oynayabilmesi için bu bahsettiğim bilim sanayi ve teknoloji atılımlarının vakit geçirmeksizin yapması gerekmektedir. Bizlerde bakanlık olarak diyoruz ki. Yeni şeyler yapalım, yeniliklere açık olalım, girişimciliğin önünü açalım, 2023 yılında Cumhuriyetimizi hedeflenenlerden çok daha ileri götürelim” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmasının ardından bilim, sanayi ve teknoloji bakanlığı tanıtım videosu izlendi. İstişare toplantısının son bölümünde ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Ünal Gündoğan tarafından slayt eşliğinde Türkiye’nin politika belgelerinde bilim sanayi ve teknoloji bakanlığına verilen görevler ile ilgili sunum yapıldı.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI NİĞDE'DE YAPILDI

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI NİĞDE'DE YAPILDI