Binali Yıldırım: ''Saldırı DEAŞ'ı işaret ediyor''

Binali Yıldırım: ''Saldırı DEAŞ'ı işaret ediyor''

Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı düzenleyen örgütü açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili açıklama yaptı.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

Değerli basın mensupları bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21:22 sıralarında meydana gelen patlamada şuana kadar 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir. Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz.

Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve tesis ettiği ve ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün milletleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücadelede küresel ölçekte karşılıklı işbirliği içerisinde sürdürülmelidir. Amacı hedefi ne olursa olsun ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu olay karşısında birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır.

Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun.  

Arkadaşlarımız hala tespitler yapıyorlar. Şuana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 ve artı olarak 3 canlı bomba. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı. Az sayıda durumu ciddi olan yaralılarımız var. Tedavileri büyük bir titizlikle sürüyor.

"SALDIRIDAKİ EMARELER DEAŞ'I İŞARET EDİYOR"

Güvenlik güçlerimizin çalışmaları sonucu saldırının DAEŞ terör örgütünü işaret ettiğini gösteriyor. Emareler DAEŞ'i gösterse de çalışmalar sürüyor. Saldırganlar ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Bütün bu detayları arkadaşlarımız tespit ettiler. Olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Bilinmelidir ki havaalanının geliş-gidiş noktalarında herhangi bir güvenlik zaafiyeti yoktur. Teröristlerin silah bulundurmaları olayın etkisinin artmasına neden olmuştur. Kaçan bir terörist olduğu değerlendiriliyor.

Binali Yıldırım: ''Saldırı DEAŞ'ı işaret ediyor'' - Resim : 1

Binali Yıldırım: ''Saldırı DEAŞ'ı işaret ediyor'' - Resim : 2

Binali Yıldırım: ''Saldırı DEAŞ'ı işaret ediyor'' - Resim : 3