Binbaşı kendini hücum bota kilitledi, eşi ikna etti

Binbaşı kendini hücum bota kilitledi, eşi ikna etti

Kocaeli'nde Donanma Komutanlığı'nda ismi açıklanmayan bir binbaşı kendini hücüm bota kilitledi, kırmızı alarm verildi.

Donanma Komutanlığı’nda bir binbaşının kendisini hücumbotta kilitlemesi üzerine hareketli anlar yaşanırken, ikna edilen binbaşı Gölcük Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Dün gece, Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde bulunan Donanma Komutanlığı’nda adı açıklanmayan bir binbaşının yaşadığı sorunlar nedeniyle kendisini hücumbotta bir yere kilitlemesi, hareketli anların yaşanmasına neden oldu. Donanma Komutanlığı’nda alarm verilirken, darbe gecesinde olduğu gibi Donanma Komutanlığı’nın kapılarının önüne iş makineleri, kamyon ve otobüsler çekildi. Polisler, Donanma’nın önünden geçen yolu ulaşıma kapattı. Polis, Donanma Komutanlığı’na giriş ve çıkışları yasakladı.

Gezmek için aileriyle birlikte dışarı çıkan askerlerin lojmanlarına gitmek istemesi üzerine polis içeriye girişin yasak olduğunu belirterek, gece geç saatlere kadar girişlere izin vermedi.

Binbaşının ikna edilmesi için eşi olay yerine çağrıldı. Binbaşı ile eşi de görüştü. Sabahsaatlerine kadar süren görüşmelerin ardından binbaşı ikna edilerek hücumbotta kendisini kilitlediği yerden çıktı. Donanma Komutanlığı’nin içerisinde bulunan GölcükAsker Hastanesi’ne kaldırılan binbaşıya sakinleştirici verildiği, tedavi altına alındığı bildirildi.

Yaşanan olayın ardından Donanma Komutanlığı’nın kapısının önündeki iş makineleri,otobüs ve kamyonlar çekildi.

DHA