Binlerce kişi Tuğçe için burada

Binlerce kişi Tuğçe için burada
Güncelleme:

Binlerce kişi Tuğçe Albayrak için toplandı.

 

Offenbach'taki hastanede önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak, 23 yaşına girdiği bugün yaşam destek ünitesinden çıkartıldı.

Albayrak ailesi adına gazetecilere açıklama yapan İsmail Erel, Tuğçe'nin yaşam destek ünitesinden çıkarılarak, organlarının alınmaya başladığını söyledi.
 
Tuğçe'nin cenazesinin Almanya'da defnedileceğini ifade eden Erel, cenaze töreniyle ilgili henüz net bir planın olmadığını ailenin bu konuda daha sonra açıklama yapacağını kaydetti.
 
Tuğçe'ye saldıran kişilerin en ağır cezaya çarptırılmasını istediklerini belirten Erel, olay anını görenlerden polise başvurmalarını istedi.
 
BİNLERCE KİŞİ TOPLANDI
 
Öte yandan bu akşam Tuğçe Albayrak'ın doğum günü olması nedeniyle hastane önünde toplanan binlerce kişi, Tuğçe için dualar edip, pasta kesmişti.
 
Üzerinde Tuğçe'nin fotoğrafı bulunan doğum günü pastasını keserken gözyaşlarına hakim olamayan teyzesi Yasemin Çapri'yi yakınları sakinleştirmişti.
 
OLAY NASIL OLMUŞTU?
 
Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde 3 Sırp genç tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek, onları kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıktığı sırada Sırp gençler tarafından darbedilmişti.
 
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Albayrak'ın beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti. Albayrak'ın beyin ölümü önceki gün gerçekleşmişti.