BİR ACI HABER DAHA: ÇATIŞMADA YARALANAN POLİS ŞEHİT OLDU

BİR ACI HABER DAHA: ÇATIŞMADA YARALANAN POLİS ŞEHİT OLDU

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesindeki çatışmada yaralanan polis memuru şehit oldu.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçe merkezinde PKK'lı teröristler, küçük bir çocuğu kullanarak tuzak kurdu. Yanına bir çocuk gönderip "Orada şüpheli 2 kişi var" diye haber yollayan teröristler, polis memurunu kaleşnikof marka otomatik tüfekle tarayarak şehit ettiler.

Olay bugün saat 08.00 sıralarında Karakoyunlu İlçesi’nin Engenekon Mahallesi’nde meydana geldi. Yanına gelen bir çocuğun ’Orada 2 şüpheli var’ dediği yere giden evli ve 3 çocuk babası polis Olgun Kurbanoğlu, Jandarma Karakol Komutanlığı’nın arkasına gitti. Arazide gizlenen PKK’lı teröristler, yanlarına doğru gelen polis memuru Kurbanoğlu’na otomatik tüfekle ateş etti. Ateşe tabancası ile karşılık veren Kurbanoğlu, bir teröristi yaraladı, ancak başından ve göğsünden ağır yaralandı.

1-322.jpeg

Silah sesleri üzerine olay yerine koşan polisler tarafından hemen Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan polis Olgun Kurbanoğlu, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Güvenlik güçleri, Kars’ın Susuz İlçesi nüfusuna kayıtlı polis Kubanoğlu’nu şehit edip kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

1-20150901125411.jpg

Görgü şahitlerinden Kaya S., pastanede poğaça yiyen iki kişinin durumundan şüphelenen bir gencin polis memuru Olgun Kurbanoğlu’na durumu anlattığını ve bu nedenle polisin motosikletle onları takip ettiğini belitti.

Kaya S., “Onları takip eden polis bizim yanımızdan geçerken selamlaştık. Bizden ayrıldıktan beş dakika sonra silah seslerini duyduk. Öğrendiğimiz kadarı ile polis bunları yere yatırıyor onlardan biri ateş ederken, kendisi de karşılık veriyor, olayda yaralanıyor. Buradaki iki kişi polisi hastaneye götürüyor” dedi.

Karakoyunlu İlçesi’nde operasyonlara devam ediliyor.