Bir de ''doğalgaz lobisi'' çıktı !

Bir de ''doğalgaz lobisi'' çıktı !
Güncelleme:

Kolin'in patronu: "Ağaç bahane. Asıl olay yerli kömürün çıkarılıp enerjiye dönüştürülmesi.. Bu doğalgaz lobisinin işi"

Kolin Şirketler Grubu'nun 7 Kasım'da termik santral yapmak için kestiği zeytin ağaçlarıyla gündeme gelen Soma Kolin Termik Santralı Danıştay'ın acele kamulaştırmayı esastan bozma kararına karşın devam edecek.

Akşam'dan Özgül Öztürk'ün haberine göre Danıştay kararının hemen arkasından Kolin Şirketler Grubu, bölgede taahhüt ettiği 60 bin ağacın dikimine başladı. Olayların ardından ilk defa açıklamada bulunan Kolin Şirketler Grubu Başkanı Naci Koloğlu, Danıştay kararını şöyle yorumladı:

"Zaten yürütmeyi durdurma kararı vardı. Biz de durdurmuştuk. Yasal süreç henüz devam ediyor. Daha üst kademeler var. Kamu yararı yürürlükte. Biz projeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BU KADAR KARIŞIĞINI GÖRMEDİM

Koloğlu, 40 yıllık iş hayatında hiç bu kadar karışık bir işle karşılaşmadığını söyledi ve “Yaşım 69. Ben hala Türkiye'nin kendi kaynaklarıyla enerji üretiminden heyecanlanıyorum. Yoksa benim neyime lazım bu yaştan sonra gelip Soma'da kömürden enerji üreteyim" dedi.

Ağaçların kesilmesiyle ilgili benzer olayların Türkiye'nin her tarafında yaşandığına dikkat çeken Koloğlu, şunları kaydetti: “Ağaç bahane. Asıl olay yerli kömürün çıkarılıp enerjiye dönüştürülmesi... İzmir-İstanbul otoyolu için binlerce ağaç kesildi kimse sesini çıkarmadı. Burada Türkiye ayaklandırıldı. Her şey bir anda oldu. Bu doğalgaz lobisinin işi.

KAZADAN SONRA ALGI DEĞİŞTİ

Köylülerle hiçbir problem yaşamadık. Köylülerin yüzde 60’ıyla anlaştık. Son anda fikirlerinde dönüş oldu. Maden kazasından sonra bölgede bir hassasiyet oldu. Burada da kaza olacak algısı yerleşti. Bizim yatırımımız alternatifti. Yer altı değil, yer üstü yatırımı olacaktı, bunu anlatamadık.”

GEREKEN NE VARSA YAPILACAK 

Proje kapsamında 1 milyar dolarlık taahhüdün altına girdiklerini dile getiren Koloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bence burada konu zeytin değil yerli kömürdür. Belli çevreler zeytini bahane etti. Arkadaşlarımızın da eksiklikleri var. Bu olaylarda sorumluluğu olanlar güvenlik görevlilerinden başlanmak üzere gereken yapılacak.”