Bir göçmen faciası daha: 40 kayıp

Bir göçmen faciası daha: 40 kayıp

Sicilya Adası yakınlarında meydana gelen kazada 40'a yakın kişinin boğulduğu belirtiliyor.

Uluslararası sivil toplum kuruluşu "Save the Children", İtalyan güvenlik güçlerince Akdeniz'de önceki gün kurtarılan kaçak göçmenlerin, "onlarca kişinin denize düşerek boğulduğunu" söylediğini bildirdi.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Malta bandıralı "Zeran" isimli ticari geminin Libya'dan yola çıkan iki ayrı tekneyi haftasonunda kurtardığı belirtilerek, "Teknenin birinde 100'den fazla kişi vardı. Bu kişilerin hepsi kurtarıldı. Diğerinde ise yaklaşık 137 kişi vardı" denildi.

Açıklamada, kuruluşun yetkilisi Giovanna di Benedetto'nun bu sabaha limana getirilen bazı göçmenlerle görüştüğü kaydedilerek, Benedetto'dan alınan şu bilgilere yer verildi:

"Kaçak göçmenlerin Gana, Senegal, Gambiya ve Fildişi Sahilleri'nden olduğu öğrenildi. Limana getirilenler arasında 18 yaşın altında en az 30 kişinin olduğunu tahmin ediyoruz, ancak tüm gelenlerle görüşülmesi gerekiyor. Getirilenler arasında 5-7 yaşlarında en az iki çocuk bulunuyor. Giovanna, yaklaşık 137 kişiyi taşıyan ikinci teknedeki bazı erkek kaçak göçmenlerle de görüştü. Bunlardan üçünün, 'ticari geminin yaklaştığını görünce onlarca insanın denize düştüğünü ve yüzemedikleri için boğulduklarını, Katanya'ya 5 ceset getirildiğini' söylediğini bildirdi. Bu kişilerin boğularak mı yoksa teknedeyken mi öldükleri halen netlik kazanmadı."

İtalyan güvenlik güçleri, geçen hafta sonu Akdeniz'de düzenledikleri farklı operasyonlarda yaklaşık 6 bin kaçağı kurtarmıştı.

Etiketler göçmen italya sicilya