Bir imza hayatını kararttı

Bir imza hayatını kararttı

Gaziantep'ten Antalya'ya çalışmaya giden kişinin attığı bir imza hayatını kararttı.

Gaziantep’ten Antalya'ya çalışmaya giden Selahattin Döner'in hayatı 4 yıl sonra evine gelen evraklarla karardı. Soluğu adliyede alan Döner, sigortasının yapılabilmesi bahanesiyle kendisine attırılan imzalarla adına şirket kurulduğunu ve 550 bin TL vergi borcu olduğunu öğrenince yıkıldı...

Selahattin Döner, 2004 yılında çalışmak amacıyla Antalya’ya gitti. Döner’e, çalışmaya başladığı şirketteki kişiler tarafından sigortasının yapılabilmesi bahanesiyle çeşitli evraklara imza attırıldı. Antalya’da bir yıl çalıştıktan sonra Gaziantep’e dönen Selahattin Döner, 2009 yılında evlendi.


Evlendikten sonra evine gelen mahkeme evraklarını inceleyen Döner, adına açılan bir şirketin 550 bin TL vergi borcu olduğunu öğrenince büyük şok yaşadığını dile getirdi. Döner, 2005 yılından bu yana Gaziantep’te olduğunu, adına kurulan şirkette adı geçen ve yüzde 50 hisseye sahip olan Rasim K.’nin vefat ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Ben 2004’te Antalya’ya gittim. Antalya’da iş buldum. Sigorta için bana imza at dediler. İmzadan sonra işyerine gittim, Rasim K. oradaydı. Kendisini daha önceden tanımıyorum. Bir yıl çalıştıktan sonra Gaziantep’e döndüm. 4 yıl sonra vergi borçlarım olduğuna dair kağıtlar gelmeye başladı. Gaziantep Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundum. Sonradan anladım ki o attığım imzalar sigorta için değil, üzerime şirketler kurulmuş."
Kandırıldığını ve yaşadığı zor durumdan dolayı intihar etmeyi düşündüğünü kaydeden Döner, “Bu evrakların yüzünden 4 ay da cezaevinde yattım. Allah için bana sahip çıksınlar, yardımcı olsunlar. Şu an 550 bin TL vergi borcum var. Bu parayı benim ödeyecek durumum yok. Bu borcu ödemezsem bana 8 yıl hapis cezası verilecek. En son çare intihar kaldı. İntihar etmeyi düşünüyorum. Çünkü yapacak başka bir şeyim yok. Ailem var, 2 çocuğum var, onlara kim bakacak."