Bir yılda iki seçim kaybetti, şimdi odası da yok !

Bir yılda iki seçim kaybetti, şimdi odası da yok !

11 ayda iki seçim kaybeden “Çatı aday’’ Ekmeleddin İhsanoğlu İstanbul milletvekili olarak girdiği Meclis’te odasız kaldı.

Kurada İstanbul milletvekili İhsanoğlu’nun aralarında bulunduğu AKP, CHP, HDP ve MHP’li 40 milletvekiline yeni Halkla İlişkiler Binası’nda oda çıkmadı.

 

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre önümüzdeki hafta TBMM Başkanlık Divanı’nın oluşması ve Komisyon Başkanları’nın tespit edilmesinden sonra 4 partiye mensup 40 milletvekili çekilecek kura ile odalarına kavuşacak.

DSP’den Maliye Bakanlığı yapan Zekeriya Temizel gibi odasız vekiller için “Seyyar milletvekili” esprisi yapılıyor. Başta çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu olmak üzere 40 milletvekili odaları belli oluncaya kadar parti gruplarında ve kulislerde oturuyor. Kura çekiminde oda çıkmayan bazı milletvekilleri şöyle:

“Aydın Ünal AKP-Ankara, Coşkun Çakır AKP-Tokat, Ziya Çalışkan HDP-Şanlıurfa, Recep Çetin MHP-Balıkesir, Süleyman Korkmaz MHP-Kayseri, Fikri Demirel AKP-Yalova, Mazhar Bağlı AKP-Şanlıurfa, Mücahit Durmuşoğlu AKP-Osmaniye, Muhammet Balta AKP-Trabzon, Mustafa İsen AKP-Sakarya, Ceyhun İrgil CHP-Bursa, Şebnem Koçakelçi AKP-Bingöl, Murat Özçelik CHP-İstanbul, Taha Özhan AKP-Malatya, Faruk Özlü AKP-Düzce, Ayşe Sula Köseoğlu AKP-Adana, Fatma Güldemet Sarı AKP-Adana, Zekeriya Temizel CHP-İzmir, Rıdvan Turan HDP-Adana, Mustafa İbrahim Turhan AKP-İzmir, Özkan Yalım CHP-Uşak, Hilmi Yarayıcı CHP-Hatay, Mustafa Yün MHP-Kilis”

YAĞMUR GİBİ TALEP

Öte yandan, CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay ile CHP Grup Başkanvekili seçilen Özgür Özel’in odasında yapılan böcek taraması sırasında “sinyal” alındığı iddiaları üzerine CHP, MHP ve HDP’li milletvekilleri odalarında “tarama” yapılması için Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdi.

Her gün ortalama 12 dolayında milletvekilinin odalarında böcek taraması yapılması için Genel Sekreterliğe başvurduğu bildirildi. CHP milletvekili Mahmut Tanal’ın odasında yapılan taramada kuşkulu bir duruma rastlanmadı.