''Birayı bırakmayız devlet ortağımız''

''Birayı bırakmayız devlet ortağımız''
Güncelleme:

Efes Pilsen'in sahibi ünlü işadamı Tuncay Özilhan'dan ilginç tabir: "Türkiye'de bira işinde devlet ortağımız sayılır.."

Hürriyet gazetesi ekonomi yazarı Vahap Munyar, Commercial Bank of Qatar'ın (CBQ) yüzde 74.25 hissesini 1.5 yıl önce satın alması sonrasında Doha'da ilk yönetim kurulu toplantısını yapan ABank'ın ve Anadolu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Yardımcısı Hurşit Zorlu ve bankanın Genel Müdürü Meriç Uluşahin'le konuştu.

Munyar anlatılanları bugünkü köşe yazısında kaleme almış. Coca-Cola ve Efes Pilsen'in sahibi olan holdingin patronu Özilhan, Munyar'a "İşimizin yüzde 75'i Coca­Cola İçecek ve biradan oluşuyordu. Migros, dengeyi değiştiriyor. 3'ü birlikte grubumun yüzde 85'ini oluşturacak. " dedi.

Munyar'ın "Türkiye ve Rusya'daki kısıtlamalar nedeniyle bira işinizi ortağınız SAB Miller'a satıp çıkmayı düşünüyor musunuz?" ­ sorusuna ise Özilhan şöyle yanıt verdi:

"Efes Pilsen markasını biz yarattık. Türkiye'nin önemli markası oldu. Bu markayı bırakıp çıkmayız. SAB Miller'la ilişkilerimiz gayet iyi. Onlar da çok memnun. Kısıtlamalar nedeniyle sektörde sorunlar var ama işimize devam ediyoruz. Zaten Türkiye'de bira işinde devlet ortağımız sayılır. Çünkü, önemli miktarda vergi topluyoruz. Devlet de bu vergiden memnun."