Bisikletli gence çarpıp kaçan zanlı yakalandı

Bisikletli gence çarpıp kaçan zanlı yakalandı

Kurban Bayramı'nda bisikletli bir kişiye çarpıp kaçan ve günlerdir aranan zanlı yakalandı.

Kaza, 15 Eylül, gece saat 03.30 sıralarında Kadıköy Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Caddesi'nde meydana geldi. Tek yönlü caddeye ters yönden giren bir otomobil sürücüsü, caddede bisiklet süren 17 yaşındaki Tolga Akkaş'a çarptı.17 yaşındaki Tolga Akkaş ağır yaralanırken kazaya neden olan aracın sürücüsü kaçarak izini kaybettirdi.

Olayın ardından çalışma yapan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 13 ayrı işyerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek olay anının görüntülerine ulaştı.

ARAÇ TERK HALDE BULUNDU

Ekipler, Üsküdar'da kazalı halde terk edilmiş bir araç tespit etti. Kaza gecesi olay yerinden alınan far parçası ise araçla eşleştirildi. Kazalı aracın kiralık olduğu ve aracı kiralayan kişi belirlendi. Kimliği tespit edilen sürücü dün gece Üsküdar'da bir parkta yakaladı.

Sürücü Kamil Tahtkuran(34), emniyette getirilerek ifadesi alındı. Suçunu itiraf eden Tahtkuran'ın başka bir araçtan kaçtığı için ters yöne girdiğini söylediği öğrenildi. Çeşitli suçlardan poliste kaydı olduğu anlaşan Tahtakuran, polisteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

TOLGA 11 GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDA

Kazanın ardından Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Tolga Akkaş'ın 11 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.

BABA FERİDUN AKKAŞ: "BU CANİNİN CEZASINI ÇEKMESİNİ İSTİYORUM"

Tolga Akkaş'ın babası Feridun Akkaş, oğluna çarpıp kaçan sürücünün yakalanması sonrasında yaptığı açıklamada, "Kadıköy Emniyet Müdürlüğü personeline çok teşekkür ediyorum. Onlar yakalamışlar. Bu caninin cezasını çekmesini istiyorum. Adalete de güveniyorum. Sonuna kadar şikâyetçiyim. Çocuğum yoğun bakımda, durumu kritik, hayati tehlikesi devam ediyor. Adalete güveniyorum" dedi.

Bisikletli gence çarpıp kaçan zanlı yakalandı

DHA