BİTLİS'TE POLİSE HAİN SALDIRI

BİTLİS'TE POLİSE HAİN SALDIRI

Bitlis'in Tatvan ilçesinde polis noktasına PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Çatışmada 3 PKK'lı ölü ele geçirildi, olay yerinde yaralanan 3 kişiden 2'si de öldü.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde polis noktasına PKK'lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıyla birlikte çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirilirken, çevreden geçmekte olan 3 kişi de yaralandı ve 2'si hayatını kaybetti.

Tatvan-Van karayolu üzerindeki Çağlayan Mahallesi girişindeki polis kontrol noktasına bu sabah saat 10.00'da PKK'lı teröristler saldırdı. Araçla polis noktasına gelen 3 PKK'lı terörist, ilk önce polis kontrol noktasına roketatarla ateş açtı. Çevresi beton bloklarla çevrili zırhlı araçta görev yapan polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmalarda çevreden geçmekte olan mahalle sakini 3 kişi de yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

VALİ OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde sabah saatlerinde PKK'lı teröristlerin polis noktasına yaptığı saldırı sonrası Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonrası açıklamalarda bulunan Vali Çınar, 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini ve 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

VALİ: 1 VATANDAŞ ÖLDÜ, 3 VATANDAŞ YARALI

Vali Çınar, PKK'lı teröristlerin elinde law silahı bulunduğunu da belirterek,"Van - Tatvan karayolu Tatvan ilçe girişindeki polis kontrol noktasına bir sivil araçla 4 ya da 5 kişi olduğu tahmin edilen teröristler saldırı düzenledi. Polislerin anında karşılık vermesi suretiyle 3 terörist etkisiz hale getirildi. Biri yaralı olduğu bilinen 2 terörist takipte. 5 kişi olma ihtimalleri var. Arkadaşlarımız son çalışmalarla bunu tespit edecekler. 1 sivil vatandaşımız olay yerinde vefat etti. 3 tane sivil vatandaşımız da ağır yaralı. Bunlar tamamen teröristlerin bilerek görerek ateş etmeleri sonucu vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımızdır. Bu yüzden çok üzüntülüyüz. Polis arkadaşlarımıza ve diğer güvenlik güçlerimize çok şükür hiçbir şey olmadı. Ben bu kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca polis noktasındaki arkadaşlarımızın fark etmesi üzerine ellerinde law silahı, roketatar, el bombaları ve uzun namlulu silahlar olduğu halde teröristler sadece, el bombası ve uzun namlulu silahlar kullanabilmişlerdir. Bölgede operasyon sürüyor" dedi.

DHA