Biyoloji Günleri Etkinliği Gerçekleşti

Biyoloji Günleri Etkinliği Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Biyoloji bölümü tarafından düzenlenen 1. Biyoloji Günleri Troia Kültür Merkezi'nde...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Biyoloji bölümü tarafından düzenlenen 1. Biyoloji Günleri Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, FEF Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Levent Genç, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ile Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri, Çanakkale Fen Lisesi ve Çanakkale Koleji'nin öğretmen ve öğrencileri ile ÇOMÜ öğrencileri katıldı. Etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından müzik dinletisi verildi. Müzik dinletisinden sonra FEF Biyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Uysal, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Seçmen ile Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Ünsal Önder birer konuşma yaptılar.

Prof. Dr. Bülent Gündüz yaptığı konuşmada organizasyondan çıkarılacak sonuçların kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Bulunduğumuz bölgeye biyolojik açıdan katkı verebiliyorsak bundan mutluluk duyarız" dedi. Gündüz, kent ile etkileşim halinde, kentin gelişimini sağlayacak önemli projeler gerçekleştirmek istediklerini de ifade etti. Prof. Dr. İsmet Uysal ÇOMÜ Biyoloji Bölümü'nün gelişimi hakkında bilgi vererek bölümün gelişiminde önemli yardımları bulunan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Seçmen hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Özcan Seçmen ÇOMÜ'nün Ege Üniversitesi'nden sonra kendisi için ikinci bir ev olduğunu belirterek, ÇOMÜ'de bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Seçmen, "Bitki Koruma Biyolojisine Yaşam Öyküsünün Katkısı" başlıklı bir sunumda gerçekleştirdi. Ünsal Önder de konuşmasında kurumlar arası ilişkilerin önemine dikkat çekerek gerçekleştirdikleri projelerin önemli çıktıları olacağını söyledi. Etkinliğin sonunda ÇOMÜ FEF'de Çanakkale Botanik Bahçesi Herbaryumu törenle açıldı.

Kaynak: İHA