Uygar insanlar ona buna tapmaz.Uygar İnsan, düşünmeyi ve kendini geliştirmeyi şiar edinmiş, üretken insandır.
Biz sadece, Atatürk ile iftihar ediyor, seviyor ve saygı duyuyoruz…neden..? çünkü Atatürk bir deha dır.Biz Edison’u,Motzart’ı,Mimar Sinan ‘ı,Arşimet’i ve dünyadaki insanların yaşamını kolaylaştıracak ve yaşadığımız dünyaya mana katacak, ne kadar mucit , yaratıcı sanatkar ve deha var ise, onları da en az Atatürk kadar seviyoruz ve gıpta ediyoruz.Evet gıpta ediyoruz ve soruyoruz kendimize..neden bizim toprağımızdan çıkartamadık,böyle dahi’leri diye…. üzülüyoruz zamam zaman…..küçük bir anı var yaşadığım, paylaşmak isterim sizinle….
8 sene evvel Avrupa Futbol şampiyonası yapılacaktı, kendimce bir yenilik yapayım dedim ve tüm Avrupa ülkelerinin Milli marşlarını ezberleyip Org da çalmak için çalışmalara başladım.
Çalışmalarım devam ederken(merak tabi) bu sefer,o marşların bestecilerini de öğrenmeye karar verip, ülkelerin İstanbul da bulunan Konsolosluklarına veya Ankara’ya elçiliklerine, Telefon edip bilgilenmeye başladım.Bu önemli besteler kimindi…..! AVUSTURYA başkonsolosluğuna telefon ettiğimde,çok düzgün
Türkçe konuşan bir hanım görevli ile şu konuşma geçti aramızda…” (kendimi tanıtıp,iyi günler diledikten sonra),
hanımefendi ,üzerinde çalıştığım bir konu var, Avrupa ülkelerinin Milli marşlarını ezberliyorum,ancak bestecilerini de öğrenmem lazım,bana yardımcı olurmusunuz….Avusturya milli marşının bestecisi kimdir.? Telefondaki bayan çok beklemeden..
MOTZART dedi..” ben de,kısaca…şu bizim Motzart mı deyiverdim. CEVAP:hayır sizin değil, bizim MOTZART…deyince çok üzülmüştüm.Aslında suç biraz da bendeydi(Dünyaca meşhur, bestekar Motzart mı)demem gerekirdi ,ama boşta bulunup,şaşkınlıktan öyle sordum herhalde….ammaaa ,görevli bayanın(biraz da, alaylı bir şekilde)hayır sizin değil,bizim MOTZART demesini hala unutamıyorum.
Elektrik,suyun kaldırma kuvveti,Lokomotif,Uçak,Bilgisayar vs… Kiliselerde ,Camilerde veya Havralarda dua edilerek ortaya çıkmamıştır.Onlar zaten vardı dünyada ,insanların, uğraşmasını kendilerine yararlı şeylerin, kullanıma açılmasını bekliyorlardı Sadece ,kafayı çalıştırıp, bilgi üretilmesi gerekiyordu.İşte deha dediklerimiz, bunları ortaya çıkardı ve insanlığın hizmetine sundu.Hala daha, bilinmeyen ve ortaya çıkartılmayı bekleyen,milyonlarca bilgi var dünyamızda, ben bu düşünceye
inananıyorum.
Osmanlı İmparatorluğunu Atatürk yıkmadı,aksine,emperyalistler tarafından yıkılırken,UÇURUMUN kenarından çekti çıkardı ülkeyi.
Emperyalistlerle mücadelenin de ,eski kafalarla olamıyacağını bildiği için, yeni bir kan şırınga etti Türk milletine, işte o kan, LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ dir…..kötü mü olmuş…..?
Atatürk e tapıyorsunuz diyenlere:
Sizi tanımlayanlar, Yoz desin Yobaz desin ne derse desin siz o laflara layıksınız.Çünkü siz bir türlü Allahın nimeti olan beyninizi müsbet ilimlere veremiyorsunuz.Osmanlı, zaten ,hurafeler ve fasaryalarla uğraşmayıp da, yaşadığı çağı yakalayabilseydi bu gün hala devam ediyor olacaktı.
Türkiyede söz sahibi olanlar.oturup binlerce Cami’nin dip dibe kurulmasını seyredeceklerine,halkın aydınlanmasına yardımcı olmalı, İlim,Sanat ve bilim yuvaları açılmasına önderlik etmeli
ve teşvik etmelidirler, aksi taktirde….sonumuzun, OSMANLI dan beter olacağı kesindir.