Biz Ümmetiz Platformu Gönüllüsü Yaşar Kocadal :

Biz Ümmetiz Platformu Gönüllüsü Yaşar Kocadal :

Kırşehir'de sosyal medya üzerinden kurulan bağlantılar ile ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran "Biz Ümmetiz" platformu gönüllüsü Yaşar Kocadal, PKK,DHKP-C...

Kırşehir'de sosyal medya üzerinden kurulan bağlantılar ile ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran "Biz Ümmetiz" platformu gönüllüsü Yaşar Kocadal, PKK,DHKP-C ve ŞİA'lardan tehdit aldığını söyledi.

Aldığı tehditler karşısında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Kocadal, "Üç yıldır, sosyal medya üzerinden yaptığımız örgütlenmelerle ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Ama yaptığımız yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşımı noktasında tehditler alıyoruz" dedi.

Yaptığı çalışmaları ve yardımları DAEŞ militanlarına ulaştırdıkları iddiası ile kendilerine tehditler ulaştığını anlatan Kocadal, "Haber sitelerinde haberlerimiz yapılarak üzerimize geliniyor ve tehdit ediliyoruz. Bizleri tehdit edenlere sosyal medya adreslerimizden yaptığımız yardımları göstermemize rağmen bizleri afişe ederek DAEŞ'le bağlantılı bir yer olarak bizleri ve adreslerimizi gösteriyorlar kendilerini DAEŞ militanı olarak gösteren kişilerden de bizler tehdit alıyoruz" diye konuştu.

Kendilerinin Suriye Türkmenlerine yardım götürme faaliyeti içerisinde olduklarını anlatan Kocadal şöyle konuştu: "Bizler Suriye Türkleri Derneği aracılığı ile Türkmen bölgesine yardım götürüyoruz. DAEŞ taraftarı olmakla suçlanıyor ve tehdit ediliyoruz. Yardım kuruluşumuzun adı dahi kullanılmadan adımızla birlikte karalama çalışması yapılıyor. Savcılık marifeti ile gerekli başvuruları yapıyoruz ama tehditler devam ediyor"

Kırşehir'de Biz Ümmetiz Platformu sosyal medya üzerinden örgütlenerek gönüllüler aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtıyor.

Kaynak: İHA