BM: 15.000 kişi Türkiye sınırında

BM: 15.000 kişi Türkiye sınırında
Güncelleme:

Birleşmiş Milletler, Halep'ten kaçan 15.000 kişinin Türkiye sınırında beklediğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler'den Suriye'nin Halep kentinde yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklama yapıldı. BM açıklamasında, "Halep'in kuzeyinden 15 bin kişi kaçıyor. On binlerce kişinin de Türkiye sınırında toplandığı bilgilisi geliyor" denildi.

15 BİN MÜLTECİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

BM, Suriye'nin Halep kentinde Esad rejimi ve Rusya'nın saldırıları nedeniyle başlayan göç dalgasında on binlerce kişinin Türkiye'ye yöneldiğini bildirdi.

BM, bugün yaptığı açıklamada en az 15 bin kişinin Halep'ten kaçtığını bildirdi. BMsözcüsünün yaptığı açıklamada, "En az 15 bin kişi Halep'in doğusundan kaçarken, on binlerce kişi de Türkiye'ye geçmek üzere sınırda bekliyor" denildi.

Açıklamada, yerel kaynaktan alınan bilgilere göre; Türkiye sınırının sivillere kapalı olduğu ve bu durumun acil tıbbi yardım gerektirdiği ifade edildi.

Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgede 321 bin kişi yaşıyor.

SURİYE TARAFINDAKİ ÇADIRKENTLER GENİŞLETİLİYOR

Esad rejiminin Halep kırsalına yönelik başlattığı operasyonun ardından binlerce sivilinTürkiye sınırına doğru ilerlemesinin ardından sınırın Suriye tarafındaki mevcut çadırkentler genişletilmeye başladı. Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki ÖSO denetimindeki Esselame Sınır Kapısı ile yakınındaki Sucu ve İğde köylerinde kurulu olan ve ihtiyaçları Türkiye'deki yerli ve yabancı STK'lar tarafından karşılanan yaklaşık 60 bin sığınmacının barındığı 7 çadırkente, bugün çadır takviyesi yapılmaya başladı.

YENİ ÇADIRLAR KURULUYOR

İnsani Yardım Vakfı öncülüğündeki görevlilerin sabah saatlerinden itibaren 7 bölgede kurulu kamplara yeni çadırlar kurmaya başladığı bildirildi. Dünden bu yana gelen 10 bin kişi ile gelmesi beklenen diğer kişilerin de Türkiye'ye geçişlerine izin verilene kadar sınıra yakın noktada genişletilen kamplarda tutulacağı kaydedildi.

DAVUTOĞLU "70 BİN KİŞİ GELİYOR" DEMİŞTİ

Önceki gün Esad rejiminin, muhaliflerin Halep'in kuzeyiyle bağlantısını sağlayan Marista bölgesini geçirmesinin ardından şehirden kaçışlar başlamıştı. Başbakan Davutoğluyaklaşık 70 bin kişinin Türkiye'ye gelmesini beklediklerini söylemişti.

Esad rejimi ve müttefiklerinin, Halep merkezinin Türkiye ile bağlantısını kesmelerinin ardından şehirde muhalifleri tamamen kuşatmayı planladığı belirtiliyor.