Boğazda şiir teknesi

Boğazda şiir teknesi

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “3. Sarıyer Edebiyat Günleri” Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda başladı.

Edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri ve usta kalemlerinin Sarıyer halkıyla buluşacağı 4 günlük program boğazda “Şiir Teknesi” ile başladı.

Etkinlik süresi boyunca devam edecek olan “Şiir Teknesi”nin ilk konuğu Şair-Eleştirmen Küçük İskerder ve Şair-Müzisyen Mehtap Meral oldu. Şairler, boğaz sularında seyir halindeyken edebiyat severlere müzik eşliğinde şiir ziyafeti yaşattı.

Birbirinden değerli şiirlerini boğaza karşı okuyan Küçük İskender, şiirin yaşamdaki öneminden bahsederek “Şiir okumak elzem bir şey değildir. Kitapla arkadaşlık kurmak çok önemlidir. Bu şansı edebiyatı ve şiiri tanımak için kendinize verin” dedi.

Mikrofona çağrılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise şöyle konuştu; “Yaşamı her alanda paylaşmak istiyoruz. Edebiyat, sosyal yaşamın olmazsa olmazlarıdır, bunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Teknemize gelen herkese teşekkür ediyorum.”

Şiir Teknesi’nde doyasıya şiir keyfi yaşayan öğrenciler ve vatandaşlara okuma kitabı hediye edilerek etkinlik sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.