Bölge Mimarları Osmaniye’de Toplandı

Bölge Mimarları Osmaniye’de Toplandı

Koordinesi Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan toplantıya, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği ev sahipliği yaptı.

TMMOB Mimarlar Odası XIV. Dönem 1. Bölge toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

Koordinesi Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan toplantıya, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği ev sahipliği yaptı. Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya Mimarlar Odası Adana Şubesi yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Osmaniye, Ceyhan, Kadirli, Düziçi, Kozan'daki üye mimarlar katıldı.

Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Ozan Tüzün'ün çalışma faaliyetleri, dönem içerisinde yapılması planlanan çalışmalar, meslek etiği, odanın mali ve idari yapılarıyla ilgili bilgilendirmesinin ardından, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği Başkanı Yüksek Mimar Berna Banu Başlamış Asker bilgilendirme sunumu yaptı. Temsilcilik birim faaliyetleri hakkında bilgi veren Banu Başlamış Asker; "Temsilciliğimiz kamu kurumu niteliğindedir ve meslek kuruluşu olan Mimarlar Odası yönetmelik hükümlerine bağlı çalışmaktadır. Mimarlar Odası'nın amacı; meslek onurunu ve üye haklarını korumak, şehrimizde ve şehir dışında tüm resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yaparak, mesleğin uygulama ve kuram alanında gelişmesini sağlamak üzere her türlü etkinliklerde bulunmak, Mimarlık uygulamasıyla ilgili normlar araştırmak, yasal prosedürü içinde yönetmelikler yapmak ve bunları yürürlüğe koymak, eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak, mesleki eğitimin gelişmesine katkıda bulunmak, mesleği yasal ve teknik kurallara, geleneklere göre uygulamayan üyelere karşı işveren, kullanıcı ve işverenlerin haklarını korumak, üyeler arasındaki dayanışmayı sağlamak ve haksız rekabeti önlemek, Mimarlık kültürünün korunmasını ve geliştirilmesini sağlamaktır. Temsilciliğimizin hedefi, amacına uygun doğrultudaki başarılı çalışmalara imza atarak öncü olmaktır" dedi.

Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği'nin bu dönemde Osmaniye ili ve ilçelerinde her türlü kamu yararı proje çalışmalarında çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Başlamışlı Asker, şöyle devam etti:

"Odamız; Tarihi ve kültürel yapıların korunması ve yenileme yapılarak ilimize kazandırılması, Osmaniye merkez ve ilçelerde imar uygulama ve esaslarını inceleyerek bunlarla ilgili çalışmaları yürüterek, imar kirliliğinin önüne geçme çalışmalarında bulunacaktır. Çalışmaları üyelerimizden oluşacak komisyonlar vasıtasıyla yürüteceğiz. Kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, valilik, üniversite ve bakanlıklar nezdinde bunların koordinasyon ve çözümünü sağlamaya çalışacağız. Üyelerimizin nicelikli değil, nitelikli proje üretimi için mesleki eğitim ve toplantılara ağırlık vereceğiz."