Bölgenin İlk Özel Bilim Teknik Koleji Hizmete Açıldı

Bölgenin İlk Özel Bilim Teknik Koleji Hizmete Açıldı

Batman’da iş adamı Ali Yılmaz tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılan Özel Bilim ve Teknik Koleji hizmete açıldı.

- Batman’da iş adamı Ali Yılmaz tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılan Özel Bilim ve Teknik Koleji hizmete açıldı.

Bölgede hızla artan iş alanlarına ve sektörlere kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla açılan Bilim ve Teknik Koleji, 4 yıllık eğitim verecek. Tamamen ücretsiz olan ve masrafları devlet tarafından karşılanan okulda okuyan öğrenciler elektrik-elektronik, endüstriyel otomasyon tesisat ve iklimlendirme, yenilenebilir güneş enerjisi sistemleri, gıda, kimya ve mesleki alanda çeşitli bölümlerle bu kolejde okumaya başladı.

810 öğrencinin kayıt olduğu özel okulda 60 öğretmen görev yapıyor.

Bilim Teknik Koleji içinde sosyal ve sportif alanlar için yapılan salonlar, modern yemekhane ile ileri teknoloji ile donatılan okulda, öğrenciler hem lise eğitimlerini ve hem de hiçbir ücret ödemeden meslek sahibi olacak.

Bilim ve Teknik Koleji'ni yapan iş adamı Ali Yılmaz, "Velilerimizden ve Batman Halkında bu çocukların sokakta gezmemesi tahsil görmeleri lazım. Tahsil gördükleri zaman en azından bende gurur duyacağım. Burada okuyan çocuklar ilerde diplomalarını aldıkları zaman inşallah mühendis, tekniker olacaklar fakülteler için bu diplomaları aldıkları zaman önleri açık olacak ve puansız geçiş olacak. Bölgede şuan için ilk ve tekiz Malatya’dan bu yana hiçbir ilimizde böyle bir okul yok fakat biz bizimki kadar büyük ve kapasiteli bir okul yok. Bizim okul devlet desteklidir ve veliden 5 kuruş almıyoruz. Devlet öğrenci başına bize ücret ödüyor. Ama tüm masrafı cebimizden yaptık. Gider olarak öğretmen ve çalışanların tüm maaşı ile binanın yapımı hepsini ben yapmışım devlet tarafından yalnızca arsa verildi" dedi.

Özel Bilim Teknik Koleji Okulu Müdürü A. Rahim Demirtaş ise, okulun 15 dönüm arazi üzerine kurulu olduğunu toplam 14 bin metrekare kapalı alanı olan bir eğitim kompleksi olduğunu söyledi. Demirtaş, "Bu eğitim kompleksinde toplam 20 atölyemiz 52 dersliğimiz ve idari birimlerimiz var. Şu ana atölyelerimizde öğrenciler eğitim görmeye başladılar. Şuan okul kapasitesi olarak 810 öğrencimiz var. Bunlar 650’si 9’u sınıf geri kalanı 10. sınıf öğrencileridir. 10. sınıf öğrencilerimiz elektrik elektronik bölümleri, tesisat, otomasyon ve gıda ve kimya bölümlerinde eğitime devam ediyorlar. Okulumuzun genel kontenjanı 2 bin 40’tır. Bu da Doğu ve Güneydoğu'da hatta Türkiye’de mesleki ve teknik Anadolu lisesi olarak en büyük eğitim kompleksidir. Böyle bir yatırımı Batman’a sunduk çok şükür çok hızlı bir çalışmayla okulumuzu 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladık ve eğitim öğretime başladık" diye konuştu.

Öğrenciler, okula kayıt amaçlarının eğitim kalitesinin iyi olması ve mesleki eğitimlere olan ilgilerinden olduğunu söyledi. Bu okul sayesinde kendilerinin büyük bir şans elde ettiklerini belirten öğrenciler, "Okulumuz her kes için çok iyi oldu. Özellikle hem Batman için hem de öğrenciler için çok büyük bir şans oldu. İlerde kesinlikle diplomamızı alıp bir meslek sahibi olacağız. Okulumuzda bir çok atölye var ve çok çok etkili,öğretmenlerimiz çok iyiler, ders anlatış şekilleri olsun, disiplin düzeyi olsun Batman için bu okul büyük bir şans oldu" ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN İLK ÖZEL BİLİM TEKNİK KOLEJİ HİZMETE AÇILDI

BÖLGENİN İLK ÖZEL BİLİM TEKNİK KOLEJİ HİZMETE AÇILDI

BÖLGENİN İLK ÖZEL BİLİM TEKNİK KOLEJİ HİZMETE AÇILDI