Bolu Komando Tugayı, Liselileri Ağırladı

Bolu Komando Tugayı, Liselileri Ağırladı

BOLU 2. Komando Tugay Komutanlığı kapılarını lise öğrencilerine açtı. Öğrencilere, komandolarla ilgili merak ettikleri hakkında bilgiler verilirken, liseliler silahları merakla inceledi. Öğrenciler gezinin sonunda komandolarla 'selfie' çekti.Türk...

BOLU 2. Komando Tugay Komutanlığı kapılarını lise öğrencilerine açtı. Öğrencilere, komandolarla ilgili merak ettikleri hakkında bilgiler verilirken, liseliler silahları merakla inceledi. Öğrenciler gezinin sonunda komandolarla 'selfie' çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en güzide birliklerinden 'Efsane Tugay' olarak nitelendirilen, sancağında Kıbrıs Barış Harekatı ve bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen sınır ötesi operasyonlar nedeniyle iki Üstün Hizmet ve Feragat Madalyası'nı taşıyan 2.Komando Tugayı, bugün lise öğrencileri için tanıtım gezisi düzenledi. Mimar İzzet Baysal Teknik Lisesi'nden gelen 50 öğrenci ilk olarak temsili tugay şehitliğini, tugay müzesini gezerken, subaylar bilgiler verdiler. Tugayın spor salonunda ise komando birlikleri, komandonun kullandığı silah ve teçhizatlar tanıtıldı.

Komando birliğinde görevli subay, astsubay ve uzman askerler tek tek öne çıkarak görevlerini ve kullandıkları silahları anlattı. Daha sonra sergilenen uçaksavar, tanksavar, bombaatar, RPG-7 roketatar, havan, termal kamera, uzun namlulu ve piyade silahları, gece görüş dürbünleri, mayın arama çalışması, kimyasal saldırılara karşı alınan önlemler, komandonun kullandığı teçhizatlar, operasyon sırasında yemeklerin kullanıma hazırlanılması gösterildi.

Tanıtımlar sırasında öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırıldı. Spor salonunda öğrencilere meyve suyu, çikolata ve kek ikramında bulunuldu. Daha sonra tugay mutfağı, fırını ve yemekhanesi gezilirken, öğrencilere bardakla çorba ve poğaça ikram edildi. Son olarak komandolar dağcılık gösterisinde bulunarak, kulelerin arasında gerili tellerin üzerinde yürüyüp, iple kulelerden indiler.

2. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, "Biz bu arkadaşlara silahlı kuvvetlerin ve komandonun gücünü gösterdiğimiz sürece problem yok. Bizde bir laf vardır; askerin, piyadenin gücünün bittiği yerde komandonun gücü başlar. Biz zor şartların adamıyız. Bu yüzden silahlı kuvvetlerin bütün görevlerinde komando birlikleri görev alır" dedi.

FOTOĞRAFLI

BOLU KOMANDO TUGAYI, LİSELİLERİ AĞIRLADI

BOLU KOMANDO TUGAYI, LİSELİLERİ AĞIRLADI

BOLU KOMANDO TUGAYI, LİSELİLERİ AĞIRLADI