Bomba Değil, Sıkışan Klima Gazı Patladı

Bomba Değil, Sıkışan Klima Gazı Patladı

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, bir kuruyemiş dükkanında meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı. İlçe merkezinde korku ve paniğe neden olan patlamanın...

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, bir kuruyemiş dükkanında meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı. İlçe merkezinde korku ve paniğe neden olan patlamanın işyerindeki klima gazının sıkışmasından kaynaklandığı saptandı.

Olay, sabaha karşı saat 03.30’da Ahmet Akyollu Caddesi'nde bulunan 29 yaşındaki Ahmet Keleş'e ait kuruyemiş dükkanında meydana geldi. Patlama sırasında işyerinde bulunan Abdullah Keleş, ağır yaralandı. Gürültüyü duyanlar korku ve panik içerisinde dışarı çıkarken, haber verilmesi üzerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Sağlık ekipleri, patlamada eli, yüzü ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Keleş'e ilk müdahaleyi burada yaptılar. Daha sonra ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne getirilen Keleş tedavi altına alındı. İşyeri sahibinin sağlık durumunun ciddiyetini korunu öğrenildi.

Patlama sonrası Emniyet ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Patlamanın olduğu işyerinde doğalgaz ya da tüp kullanılmadığı öğrenilirken, işyeriyle birlikte yanında bulunan taksi durağında da maddi hasar meydana geldi.

Bursa’dan gelen uzmanların yaptığı ilk incelemeye göre patlamanın işyerindeki klima gazının sıkışmasından kaynaklandığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SA(FK/AAA)