Bomba iddialar ! O siyasi partide büyük değişim..

Bomba iddialar ! O siyasi partide büyük değişim..

Doğu Perinçek İşçi Partisi'ni bırakıyor. Partiye yeni isimler katılacak ve adı değişecek..

İşçi Partisi bu haftasonu sürpriz bir kurultay giderek temelden büyük bir değişim yaşayacak. İnternethaber sitesinin haberiner göre kurultayda 5 kritik değişiklik olacak:

1- PARTİNİN ADI DEĞİŞİYOR

İşçi Partisi'nin sosyalizm döneminden kalma ismi değişiyor. Kurultayda 'İŞÇİ' kelimesi atılacak ve ulusalcılığı öne çıkaran yeni isim devreye sokulacak. Henüz bu konuda kesin karara varılmış değil ancak iki fikir ön planda. Bunlardan ilki Mustafa Kemal'in 1908 yılında kurduğu Vatan ve Hürriyet Cemiyeti'nin ismini değiştirerek, Vatan ve Hürriyet Partisi yapmak. Bir diğer öneri ise Vatan ve Cumhuriyet Partisi olarak İşçi Partisi'nin adını değiştirmek.

2- PERİNÇEK BIRAKIYOR

İşçi Partisi'nin adıyla birlikte genel başkanı da emekli oluyor. Doğu Perinçek genel başkanlığı bırakma kararı aldı bunu da kurultayda ilan edecek.

3- BOMBA ESKİ CHP'LİLER GELECEK

Ulusalcı kesimin CHP'den ayrılan iki ismini parti geliyor. CHP'de disipline sevkedilen Birgül Ayman Güler ile partiden ihraç edilen Süheyl Batum İşçi Partisi'ne katılacak.

4- EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ LİDERLER

İşçi Partisi, HDP gibi eşbaşkanlık sistemine geçecek. Süheyl Batum ile Birgün Ayman Güler eşbaşkan olarak parti liderliğini üstlenecekler.

5- SÜRPRİZ İSİMLER

Kıraç, Volkan Konak ve Candan Erçetin Pazar günü kongreye katılacaklar ve partiye üye olacaklar.