Bombacı hakkında açıklama yapıldı

Bombacı hakkında açıklama yapıldı
Güncelleme:

Tayland Başbakanı, Bankok bombacısının yakalandığını açıkladı.

Tayland başbakanı Prayut Chan-ocha, 'sarı tişörtlü bombacı' olarak tanınan ve robot resmi her yerde bulunan Bangkok bombacısının Kamboçya sınırında yakalandığını duyurdu.

Yetkililer saat 15:30 da resmi bir açıklama yapmaya hazırlanıyor.

BANGKOK BOMBACISININ ÜZERİNDEN ÇİN PASAPORTU ÇIKTI

Bangkok bombacısının üzerinden Çin'e ait bir pasaport çıktı. Bugün Tayland'ın doğusundaki bir sınırdan Kamboçya'ya geçmeye çalışırken yakalanan bombacı, tanınmamak için güneş gözlüğü ve şapka taktı ama polisin gözünden kaçmadı.

Bombacının yakalanmasının hemen ardından bugün öğleden sonra 3 Türk için de yakalama kararı çıkartıldı. Ali Jolan, Ahmez Bozoğlan ve ismi belirlenemeyen üçüncü bir Türk için robot resimlerle arama başlatıldı. İsimlerin ve kimliklerin gerçek olup olmadığı henüz bilinmiyor.

BOMBACININ YEREL BAĞLANTILARI

Türkiye ile bağlantılı olduğu öne sürülen Bangkok bombacısının üzerinden Çin pasaportu ve Tayland’a ait çalışma izni çıktı.
Yakalanan bombacının çantasından Tayland’ın büyük bankalarından olan Bangkok Bank’a ait bir hesap, Tayland bakanlığından alınan çalışma izni ve tablet gibi malzemeler çıktı.
Özellikle banka hesabı açtırmak için Tayland'da ikamet ediyor olmak gerektiği ve çalışma izninin olması bombacının Tayland'da yerel bağlantıları olduğunu ortaya koydu.