Borcu olanlara müjdeli haber

Borcu olanlara müjdeli haber

Torba yasayla birlikte su borçlarında taksitlendirme imkanı sunuluyor.

Torba Yasa ile birlikte su borçlarında yeniden yapılandırma döneminin başladığı bildirildi. Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanunun Resmi Gazeteyayımlanarak yürürlüğe girdiğini kaydedenMalatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, "Bu kanun ile abonelerimize kaçırılmaması ve mutlaka faydalanmaları gereken pek çok imkân sağlanmıştır. Yeni kanun ile abonelerimiz MASKİ’ye olan borçlarını yeniden yapılandırılabileceklerdir" dedi.

Taksitle Ödeme Kolaylığı Kanunu’nun vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladığını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, "Kanun kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının zemin katında bulunan ‘Yapılandırma Merkezi’ne müracaat edilmesi halinde borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır. Yapılandırılmış borçlar istenilirse 18, 24, 30 ve 36 ay taksitle de ödenebilecektir. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde herhangi bir cezai işlem ile karşılaşılmayacaktır. Başvuruda bulunan abonelerimize ödemelerde nakit ödeme yapmanın yanı sıra kredi kartıyla da ödeme yapma seçeneği sunulmuştur" şeklinde konuştu.

Özdemir, “Kanunun getirdiği bu imkanlardan yararlanmak için son başvuru süresi 30 Kasım 2014’tür. Kanunla getirilen imkanlardan yararlanmak isteyen abonelerimizin sorun yaşamamaları için işlemlerini son günlere bırakmamalarını önemle rica ederim. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü olarak hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.