Bosna Hersek'teki Karakol Saldırısı

Bosna Hersek'teki Karakol Saldırısı

Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Mektiç, polis karakoluna yapılan silahlı saldırının "terör eylemi" olduğunu söyledi- Mektiç: "Kabul edelim ya da etmeyelim ciddi bir sorunla karşı karşıyayız"

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Dragan Mektiç, Zvornik şehrindeki polis karakoluna yapılan silahlı saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendirdi.

Mektiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zvornik'teki saldırının "klasik terör eylemi" olduğunu belirterek, bu eylemin en kötü şekilde, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlandığını söyledi.

"Kabul edelim ya da etmeyelim ciddi bir sorunla karşı karşıyayız" diyen Mektiç, şunları kaydetti:

"Bu sorun terörizmdir. Önümüzdeki tek soru, 'Acaba terörizm mi kazanacak, yoksa biz mi onu yeneceğiz' sorusudur. Bu akşam Zvornik'te yaşananlar, ağır bir olay. Çünkü insanların hayatları gitti. Bosna Hersek devleti de tehlikede, çünkü böyle bir hareketle terör eylemleri üzerinden devlete karşı mücadele başlatıldı."

Güvenlik Bakanlığı ve ülkedeki diğer emniyet birimlerinin terörizm ve terör eylemleriyle mücadele konusunda tüm kaynaklarını kullanmaya hazır olduğunu vurgulayan Mektiç, Bakanlık olarak gerekli tüm önlemleri alacaklarını ifade etti.

Öte yandan ülkedeki iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Dragan Lukaç da güvenliği en üst düzeye çıkardıklarını belirterek, "teröristlerin hüküm sürmesine izin vermeyeceklerini" vurguladı.

Bu arada, Bosna Sırp Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, saldırganın adının Nerdin İbriç olduğunu açıkladı.

Polis Zvornik'e giren araçlarda arama gerçekleştirirken, şehir merkezindeki sokaklarda ve dini kurumların binalarının yakınlarından geniş güvenlik önlemleri alındı.

 

- Olay

 

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Zvornik şehrinde, polis karakoluna yapılan silahlı saldırıda bir polis hayatını kaybetti, iki polis de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, silahlı saldırgan saat 19.00 sularında tekbir getirerek Zvornik Polis Karakolu'na girdi ve ateş açarak bir polisi öldürüp, iki polisi de yaraladı. Çıkan silahlı çatışmada saldırgan da öldürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı