Böyle bakkal görmediniz! 2 ekmek, 1 Kalaşnikof !

Böyle bakkal görmediniz! 2 ekmek, 1 Kalaşnikof !

Ankara polisin zehir tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda Baskın yapılan bir bakkaldan ise 25 av tüfeği çıktı.

Çinçin, Yenidoğan, Hıdırlıktepe, Ulubey ve Atilla mahallelerinde zehir tacirlerine yönelik operasyon düzenleyen Ankara polisi metruk bir gecekonduda, zemine gömülü kasada otomatik silahlar ele geçirdi. Baskın yapılan bir bakkaldan ise 25 av tüfeği çıktı.

Ankara Emniyeti dün Sabah uyuşturucu çetelerinin cephanelik ve “uyuşturucu zulası” olarak kullandığı metruk gecekonduları bastı. Altındağ’a bağlı Çinçin, Yenidoğan, Hıdırlıktepe, Ulubey ve Atilla mahallelerindeki 80 adrese yapılan baskınlara Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ve Asayiş ekipleri desteğinde 250 polis katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren operasyonda 3 bin adet Ecstasy ve çok miktarda esrar bulundu. 10 kişi gözaltına alındı. Narkotik köpeklerinin de yer aldığı operasyonda bazı gecekondularda da uyuşturucu ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Terk edilmiş metruk bir gecekonduda yapılan aramada toprağa gömülü bir sandık bulundu. Kilidi kırılan sandıktan 3 HK 47 Kalaşnikof, 2 suikast silahı Uzi, 2 Ruger marka yarı otomatik tabanca, 1 pompalı tüfek, 5 adet 9 milimetrelik şarjör ile 1 kutu mermi, 100 fişek ve çok sayıda mühimmat çıktı.

Silahların bulunduğu sandıkta çeşitli uyuşturucu haplar ve maddeler de ele geçirildi.Operasyon sırasında bir bakkalda da 25 adet ruhsatsız ve faturasız av tüfeği bulundu. Ele geçirilen silahlar kullanıldıkları olayların belirlenmesi için balistik incelemeye gönderildi.