Boynundan Yaralanan Köpek Tedavi Altına Alındı

Boynundan Yaralanan Köpek Tedavi Altına Alındı

OSMANİYE'de bir kişi tarafından kene şüphesiyle veteriner götürülen 2 yaşındaki 'Terrier' cinsi sokak köpeğinin boynunda 15 santimetre uzunluğunda kesik olduğu saptandı. Veteriner Hekim Bünyamin Akın, kesiğin boynuna bağlanan naylon iplikten...

OSMANİYE'de bir kişi tarafından kene şüphesiyle veteriner götürülen 2 yaşındaki 'Terrier' cinsi sokak köpeğinin boynunda 15 santimetre uzunluğunda kesik olduğu saptandı. Veteriner Hekim Bünyamin Akın, kesiğin boynuna bağlanan naylon iplikten kaynaklandığını ve ölümcül olduğunu söyledi.

Kimliği açıklanmayan bir kişi sokakta gördüğü köpeği kene olma şüphesiyle temizlenmesi için Özel Osmaniye Veteriner Kliniğine götürdü. Bitkin vaziyetteki köpeği muayene eden Veteriner Hekim Bünyamin Akın, Halil İbrahim Güldüren köpeğin boynunda 3 santimetre derinliğinde, 15 santimetre uzunluğunda kesik olduğu fark etti. Hemen tedaviye alınan köpeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, Bünyamin Akın kesiğin boynuna bağlanan ipten kaynaklandığını belirterek şöyle dedi:

"Duyarlı bir vatandaş hayvanda 'Kene var' diye, ilaçlama yapılmak üzere kliniğimize getirdi. Yapılan ilk müdahale ve incelemede boynunda kesik olduğunu tespit ettik. Bu kesinin nedeni ise hayvan küçük yavruyken boynuna bağlanan ipten kaynaklanmakta ve iyileştiremezsek hayata riski sürecek. Eğer bulunup bize getirilmeseydi, fazla yaşamazdı çünkü yara ölümcül bir yara. Kesik şu anda kask tabakasında ve iki yerde oluşmuş durumda. Yarayı ivedilikle tedaviye alacağız. Bu ipin hayvanın boğazında 3-4 aydır bağlı olduğunu tahmin ediyoruz ve bu nedenle 3 santim derinlik ve 15 santim uzunluğunda bir kesik oluşmuş. Bu canlımızın tedavisine müteakip sahiplendireceğiz."

Akın, hayvan sahiplerinin yavruyken boyunlarına bağladıkları ipleri unuttuklarını bunun da ilerleyen dönemde büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI