Bozguna uğrayan PKK'dan Cizre itirafı

Bozguna uğrayan PKK'dan Cizre itirafı

Cizre'de bozguna uğrayan terör örgütü PKK'dan itiraf gecikmedi..

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunca kaleme alınan yazı, örgütün Kobani (Ayn el Arap) benzeri bir girişimde bulunduğunu ancak bölge halkından destek göremediği için başarılı olamadığını ortaya koydu.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından elde ettiği ve terör örgütü PKK'nın dağ kadrosu tarafından kaleme alındığı belirtilen bir yazı, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarının örgütte nasıl paniğe neden olduğunu gözler önüne serdi.

Yazıya göre, PKK başta Şırnak'ın Cizre ilçesi olmak üzere operasyonların düzenlendiği bölgelerde devlet ve halk arasındaki bağı koparmak, teröristlere takviye güç ve cephane gönderebilmek için her yolu denedi. Siyasi ve sivil toplum kuruluşu görünümündeki uzantılarına baskı yapan örgüt, sosyal medya üzerinden de "katliam yapıldığı" algısı oluşturmaya çalıştı.

Operasyonlarda ölenlerin terörist değil, sivil olduğunu öne süren terör örgütü uzantıları, operasyon bölgelerine girebilmek için sürekli eylem yaptı.

Kobani'deki senaryo Cizre'de işe yaramadı

Yazıda, ayrıca Kobani için organize edilen "kalkışma"nın arkasında da PKK'nın olduğu açık bir dille ifade edildi. Kobani için düzenlenen yürüyüşler sayesinde, halkın arasına karışanlarla bölgeye silah, cephane ve takviye eleman gönderildiği itiraf edilen yazıya göre, Cizre için de aynı senaryo uygulanmaya çalışıldı. Bunun için "Büyük Botan yürüyüşü" yapılmak istendi ancak bölge halkı örgütün siyasi uzantılarınca yapılan çağrılara kulak asmadı.

Öte yandan, operasyonlar devam ederken, çukur ve barikat eylemlerinin bölgedeki diğer illere de yayılması için talimat veren örgüt, çağrılarına yanıt alamadığı illeri ise "hain" ilan etti.