Bozok Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Bozok Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Bozok Ünversitesi 2014-2015 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

- Bozok Ünversitesi 2014-2015 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mustafa Acar daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Türkiye'de oluşan güven ve istikrar ortamının, beraberinde pozitif gelişmeleri de getirdiğini belirterek, “Ülkemiz son zamanlarda oldukça kritik ve bir o kadar da sıkıntılı süreçlerden geçmektedir. Bu şartlar altında üniversitelerimiz de evrensel ölçütlerde nitelikli akademik çalışmaların yanı sıra; yarınlarımıza yön verecek gençlerimizin sadece bir meslek alanında uzmanlaşmanın ötesinde girişimci, özgüveni yüksek, ülkesinin ve milletini seven, düşüncelerini serbestçe ifade edebilen, karakterli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak zorundadır. Hür düşüncenin gelişip boy atması için farklılıklara saygı, fikir ve ifade özgürlüğü üniversitelerimizin olmazsa olmazlarındandır” dedi.

Eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve toplumsal yarar üçgeninde tüm bu görevlerin dengeli olarak yürütülebilmesi için fiziki ve mekansal gelişme yanında üniversitelerinde bazı parametrelerin normalleşmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Uçar, “Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı ve haftalık ders yükü ile Türkiye’nin öğrenci yükünü Anadolu’da bulunan üniversiteler taşımaktadır. Bozok Üniversitesi’nin salt eğitim-öğretim yapan bir üniversite olma rolünü reddederek, aynı zamanda bilgi ve bilim üreten; bilginin ticarileştirilmesi ile üretilen akademik deneyim ve bilgi birikimini yayın, yayım, buluş ve patent gibi vasıtalarla toplumsal yarara dönüştüren, ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettiren bir üniversite olma karalılığını sürdürmektedir. 2014-2015 akademik yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da Bozok Üniversitesinin her geçen yıl büyüdüğünü ve geliştiğini ifade ederek, “Bozok Üniversitesinin bir yıl önceki haliyle, şimdiki hali arasında çok büyük farklar var. Yozgat'ın her alanı şantiye alanına döndü. Bunların başında da üniversitemiz geliyor. Bizler siz sevgili öğrencilere Yozgat’taki yaşantınızın güzel geçmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar "Değişen Dengeler ve Yeni Türkiye” konulu akademik yılın ilk dersini verdi.

BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI