Bu da sapık dolandırıcı !

Bu da sapık dolandırıcı !

Sosyal medyada Sağlık Bakanlığı adına hesap açan dolandırıcı, meme kanserini bahane edip kadınların meme fotoğraflarını istiyor.

İnternet dolandırıcılıklarına bu kez enteresan bir dolandırma şekli eklendi. Facebook'da ve Twitter'da Sağlık Bakanlığı adına hesap açan bir dolandırıcı kadınlara mesaj göndererek, meme kanseri olanlara destek olmak amacıyla kadınlardan memelerinin fotoğrafını çekerek göndermelerini istedi.

Uyanık dolandırıcı mesajında şunları söyledi, "Sağlık Bakanlığı tarafından genç kızlarda meme kanseri olup olmadığını öğrenmek için görevlendirildim. Sizde bize destek olmak ve genç yaşta meme kanseri olan arkadaşlarımıza yardım etmek için lütfen memenizin birkaç resmini yollar mısınız."

SAĞLIK BAKANLIĞI: BU MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN

Hürriyet'ten Buse Özel'in haberine göre, Bunun üzerine sağlık bakanlığı olası bir krizin önüne geçmek için resmi Twitterhesabından açıklama yaptı. Açıklamada "Bu sayfa Sağlık Bakanlığı'nın Twitter'daki tek resmi hesabıdır. Sağlık Bakanlığı'na ait sosyal medya hesapları üzerinden "Tıbbi Gerekçeler" öne sürülerek hiçbir fotoğraf veya  video talep edilmemektedir. "Sağlık Bakanlığı" adını kullanarak, sizlerden bu gibi taleplerde bulunan hesap ve mesajlara lütfen itibar etmeyin." denildi.

Olay ise sosyal medyada esprilere neden oldu.