Bu dedikodu Twitter'ı karıştırdı

Bu dedikodu Twitter'ı karıştırdı

Gezi Parkı olayları ile ilgili sosyal medyaya bir iddia daha düştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CNN tarafından "Avrupa'nın Hitler"i olarak ilan edildiği iddia edildi ancak gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı.

İddialara göre CNN muhabiri Arwa Damon'un Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini anlatırken Başbakan Erdoğan'ı "Avrupa'nın yeni Hitler'i"diyerek tanımladığı söylendi. Bu haber de sosyal medyada yayılarak büyüdü.

Ancak bu iddia CNN International tarafından dillendirilmedi, meydanda bulunan ve kameranın kadrajına giren bir kişi tarafından söylendiği iddia edilen sözler CNN'in kendi görüşüymüş gibi sosyal medyaya yansıtıldı.

Bunun üzerinde çok sayıda kullanıcı daha önceki sosyal medya yalanlarında olduğu gibi haberin doğrusunu araştırmadan aynı bilgiyi paylaştı.

O twitlerdan bazıları:

odatv: Güncelleme 21:23 CNN International:"Avrupa'nın yeni bir Hitler'i var" dedi. Dünya Türkiye'deki faşizmi artık tanıyor

genclikbirligi: CNN International: Avrupa'nın yeni Hitler'i Erdoğan.

kaacyiloldu: Cnn International: Avrupa'nın yeni Hitler'i Erdoğan.

antropomorfik: Canlı Yayında Kamerası Tekmelenen CNN International; "Avrupa'nın Yeni Bir Hitler'i var."

Yilmaz_Tekin: RT @eylemarisoy: CNN International: "Avrupa'nın yeni bir Hitler'i var" dedi. Dünya Türkiye'deki faşizmi artık tanıyor.

ebrugoker: CNN international : "avrupa'nin yeni Hitler'i Erdogan"

su_haviva: RT @melikekarakarta: Arkadaşlar, CNN Int'l, Erdoğan'a "Avrupa'nın yeni Hitler'i" demedi. Bunu diyen aniden kameraya ve Arwa'ya yaklaşan bir başka kişiydi.