Bu dilekçeyi yaz, kart aidatını geri al

Bu dilekçeyi yaz, kart aidatını geri al

Siz de bu dilekçe ile başvurup, ödediğiniz kart aidatlarını geri alabilirsiniz..

Kredi kartı aidatlarıyla ilgili tüketici lehine kararlar peşi sıra geliyor. Son olarak Eskişehir'de bir vatandaş 11 yıllık parasını aldı. Siz de aşağıdaki dilekçe ile başvurup hakkınızı arayabilirsiniz.

Bankaların kredi kartı aidat ücretleri ile ilgili olarak, tüketici lehine kararlar alınmaya devam ediliyor. Tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların hemen hepsi vatandaşların lehine sonuçlanıyor. Bu konuda Tüketiciler Birliği tarafından hazırlanan dilekçe ile başvurarak hak aramak mümkün. Kredi kartına ödediğiniz aidatları geri alabilmek için yapmanız gerekenler şunlar:

1 - İlk önce bankanıza müracaat edin. Hesap ekstresine karşı en kısa sürede yazılı olarak itiraz dilekçesini bankanıza iadeli taahhütlü posta ile gönderin.

2- Kart ücreti size 30 gün içinde iade edilmez veya bir sonraki hesap ekstresinde borcunuzdan düşülmez ise, ikamet ettiğiniz ilçenin kaymakamlık binasında bulunan tüketici sorunları hakem heyetine dilekçe ile başvurunuzu ücretsiz olarak yapın.

3- Dilekçenize Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 6. maddesini ve bu konuda Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin daha önceki kararlarını delil olarak ekleyebilirsiniz.

4- Hakem heyetinin vereceği karar tüketici mahkemesi ve son olarak da Yargıtay'ca karara bağlanmaktadır.

BANKA ALDIĞI PARAYI HESABA YATIRDI

Tüketiciyi Destekleme Derneği Eskişehir Çözüm Merkezi Başkanı Osman Çağatay, hakem heyetinin kararı doğrultusunda 11 yıllık kredi kartı aidatını geri aldı. Çağatay kart aidatını geri almak için Odunpazarı Tüketici Hakem Heyetine'ne başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu: Bugüne kadar ödemiş olduğum kart ücretlerinin tamamını çıkartarak sözleşmenin sureti ile başvuru yaptım. Hakem heyeti, müracaatımı değerlendirerek 11 yıllık kredi kartı aidatının tarafıma iadesine karar verdi. Bu kararı ilgili bankanın genel merkezine ilettim. Geçmiş dönemlerde hesabımdan kesilen tüm kredi kartı aidatları iade edildi."

İŞTE DİLEKÇE ÖRNEĞİ:


………………………….. KAYMAKAMLIĞI

TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI'NA


Şikayet eden : ……………………………….

Şikayet edilen : ………………..

Konu :Kredi kart aidatın iadesi hk.


1. ……………….. Bankasına ait ………………………… 'nolu kredi kart hamiliyim.

Kredi kartıma ait …./…./……. son ödeme tarihli hesap ekstresi ile kredi kart üyelik ücreti adı altında …..,00 YTL borç tahakkuk ettirilmiştir.
Banka ile aramda tanzim edilmiş KREDİ KARTLARI ÜYELİK SÖZLEŞMESİNDE kart ücreti alınacağı belirtilmişse de, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesi gereğince, bu sözleşme;
Önceden hazırlanmış, standart sözleşmedir.
Dolayısıyla sözleşme koşulları benimle müzakere edilmemiştir.
Sonuç olarak sözleşmenin o maddesi banka tarafından tek taraflı olarak sözleşmeye konmuş, haksız bir koşuldur.
Bu konuda Yargıtay 13. H.Dairesi ekteki örnek kararlarıyla, kart ücretinin hukuksuzluğunu iki kez kanıtlamıştır.
Yukarıdaki nedenlerle tahakkuk ettirilmiş bulunan …..,00 YTL tutarındaki, kredi kart üyelik ücretinin tarafıma iadesine karar verilmesini arz ve talep ederim.


Adres: Adı - Soyadı

İmza


Tarih: …./…./……