Bu gidiş gidiş değil.... Bir şey yapmalı

Güncelleme:
Havalar ısınıyor. Ortam geriliyor. Gerilen ortamdan yemlenen kültür keneleri çekildiler köşelerine gülüyorlar. Birlikte yaşama konusundaki gayretleri yok edip, varacaklar zafere.
 
Darbe çığırtkanları, silah tüccarları, din ve siyaset bezirganları... Üç kuruşluk makam için dünyayı görmeyen gözleri ile yine kazanacaklar.
 
Alev alev yansın istiyorlar her yer, gencecik bedenler düşsün yerlere. Gelecek güzel günlere duyulan hayaller yıkılsın, yerle yeksan olsun. Umutlar tükensin istiyorlar. Lamı cimi yok, iç savaş hazırlığıdır bu.
 
Bu ülke halkını ayrıştırmak adına ne şaklabanlıklar yaptılar. Yıllarca Maraş, Sivas, İzmir, Adana ve Mersin üzerinden denediler... Tutmadı. Şimdi, Muğla, Tire, İnegöl, Hatay... Sırada hangi şehirler var?
 
Türkiye yine yıllarını, gençlerini, enerjisini geleceğini kaybetmek üzere. Birlikte yaşama kültürüne ulaşmak bu kadar mı zor? Anlaşılan o ki; senaryo da sona gelindi. Artık Kürt-Türk kardeştir filmi bitsin istiyorlar.
 
Demedi demeyin gidişat kötü. İç savaş provası, ya darbe getirecek, ya da bölecek bizi. Ordu darbe yapamaz, yapmamalı. Ya sivil darbe? İran’da Şah dönemi yıkılıp, Humeyni dönemi nasıl başlamıştı? Her faşistin asker kökenli olmayacağı gibi, her darbecinin üniforması olmak zorunda değil!
 
Baskı dönemleri, ayrıştırıcı tavırlar nefret getirir. Adnan Menderes döneminde yapılan tahkikat komisyonları, Vatan Cephesi örneklerine bakınız... Bugün AKP muhaliflerine yöneltilen Ergenekoncu, darbeci yaftaları bu ayrıştırıcılıkta benzerlik göstermiyor mu?
İşte bunu göremiyorlar veya görmek istemiyorlar.
 
İki koltuk daha fazla kazanma pahasına, iki gün daha fazla o koltukta oturma pahasına ağızlarından dökülenleri duymazdan geliyorlar, yazdıklarını kontrol etmiyorlar.
 
Kin ve nefret tohumları ekip, intikam biçiyorlar. Savaş ve darbe çığırtkanları yine kazanıyorlar. Bu gidiş gidiş değil, bizi ayırıyorlar. Bunu yapan sosyal faşistlerin kartvizitinde demokrat yazması darbe kadar acıtıyor yüreğimi.
 
Ve sakın kimse birkaç kendini bilmezin provakasyonu diyerek sıyrılmasın işin içinden. Tüm suç darbe ve savaş çığırtkanlığı yapan kimi yazarcıklar ve görev suistimali yapan ikiyüzlü bazı siyasetçilerindir.
 
Sonsöz:
Bu yazı ile tarihe not düşüyorum. Birlikte çay içip, sabahları günaydın dediğimiz yan komşuya silah doğrultmadan önce, bir şey yapmalı... Mutlaka.
 
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar