Bu ilçede 1 yıldır telefon yok !

Bu ilçede 1 yıldır telefon yok !

Mersin'de bir ilçenin 10 mahallesi yaklaşık 1 yıldır telefon kullanamıyor.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, kablo hırsızlığı yüzünden 10 mahallenin yaklaşık bir yıldır sabit telefonlarının iletişime kapalı olması ve sorunun çözülmemesi tepkilere neden oldu.

İlçeye bağlı Hüsametli, Veyselli, Yeniyurt, Yağda, Elbeyli, Güneyli, Akpınar, Tozlu, Karaahmetli ve Kızılen mahallelerinin sabit telefonları yaklaşık bir yıldır kesik. Kesinti nedeniyle iletişim ve internet sıkıntısı çeken vatandaşlar, resmi işlemlerinin de zaman zaman aksadığını söyledi. Hüsametli Mahallesi Muhtarı Faruk Eser, sabit telefonlarının bir yıldır kesik olduğunu belirterek bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Alt apının olmaması nedeniyle internet bağlantısı da yapılamadığını belirten Eser, "İnternet bağlantısı olmadığı için vatandaşlara ikametgah belgesi ve buna benzer belgeleri çıkartıp veremiyorum. Bunun için ilçe merkezine gitmemiz gerekiyor. Mahallemizde herkes cep telefonu kullanmıyor. Onlar sabit telefonlar yakınları ile görüşebiliyorlardı. Ama artık bir yıldır bunu da yapamıyorlar" dedi.

15 KİLOMETRELİK HAT ÇALINDI

Türk Telekom Mersin Bakım Arıza Müdürü Fetih Dinç ise, ilçenin belirli mahallelere telefon hizmeti verilmediğini doğrulayarak, "Bunun en büyük nedeni ise kabloların hırsızlar tarafından çalınmasıdır. İlçe de yaklaşık 15 kilometrelik bir hat hırsızlar tarafından çalındı. Oraya yaklaşık 100 bin TL'lik bir yatırım yapılması gerekiyor. Ancak şu anda böyle bir yatırım olmadığı için kesinti devam ediyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI