Bu ilçede fiyatlar tavan yaptı

Bu ilçede fiyatlar tavan yaptı

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesinde arsaların fiyatı arttı.

Yapımı süren Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölü etrafındaki arsaların fiyatı arttı.

Dicle Nehri üzerinde 8 yıl önce yapımına başlanan ve Türkiye'nin  hidroelektrik üretiminin yüzde 10'unu sağlayacak Ilısu Barajı ve hidroelektrik  santralinin yapımında sona yaklaşılırken, sular altında kalacak olan Hasankeyf ilçesinde de baraj gölü manzaralı arsaların değeri yükseldi. 
 
İlçede, geçen yıl dönümü 35 ile 45 bin lira arasında satılan arsalar,  bu yıl 80 bin liraya kadar çıktı. 
 
 Baraj gölü dolayısıyla yerleşim yerinin yer değiştireceği Hasankeyf  ilçesinde arsa fiyatlarının daha da artacağı düşüncesiyle köylülerin topraklarını  satmak istemediği öğrenildi. 
 
   "Arsa fiyatları daha da artacak" 

 
 Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  baraj gölü dolayısıyla yeni yerleşim yeri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü,  bütün kamu binalarının artık yeni Hasankeyf'te hizmet verdiğini söyledi. 
 
 Ayca, yeni ilçenin baraj gölü manzaralı olacağını, bu nedenle göl  etrafında kalan arsa fiyatlarının arttığını dile getirdi. 
 
 Köylülerin arsalarını satmaya yanaşmadığını bildiren Ayca, şöyle  konuştu: 
 
  "Çünkü her geçen gün arsaların değeri artınca köylüler de bu işin  önemini anladı ve arsasını satmak istemiyor. İlçede arsa almak isteyenler çok  kolay bulamıyor. Su geldikten sonra da arsa fiyatları artacaktır. Belki arsa  fiyatları 2'ye 3'e katlanacaktır. Çok kısıtlı bir alan. Önümüzdeki yıllarda çok  değerli araziler haline gelecektir. Arsalar göl manzaralı olacak. Ayrıca, Batman  Hasankeyf arasında yapımı süren duble yol çalışması var. Yol çalışması ile şu  anda 37 kilometre olan mesafe 30 kilometreye inecek. 10-15 dakikada Batman'dan  Hasankeyf'e ulaşılabilecek. Bu da ilçenin cazibesini artırıyor." 
 
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir de  Hasankeyf'in tarihi ve turistik bir ilçe olduğunu, Ilısu Baraj Gölü ile daha önce  göç eden ailelerin de dönüşlerinin beklendiğini söyledi. 
 
  Ilısu Baraj Gölü ile Hasankeyf'in sahil ilçesi olacağını kaydeden  Demir, "Denizi olan bir ilçe olacak. Bu da geri dönüşleri sağlayacak. Çok ciddi  yatımların olduğu ilçede arsa fiyatların artması kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.