Bu imam İsviçre'yi korkuttu !

Bu imam İsviçre'yi korkuttu !

İsviçre'deki İmam Muhammed Çiftçi'nin sözleri dehşet yarattı.

İsviçre'de düzenlenen bir toplantıya katılan imam Muhammed Çiftçi'nin “Dinden çıkanın kafası kesilmeli. Kocasına itaat etmeyen kadın dövülmeli” sözleri İsviçre polisini alarma geçirdi.

‘KAFASINI KESİN’

İsviçre, camilerde minare bulunmasını referandumla yasaklamıştı. Aşırı dinci Müslümanlar İsviçre’nin Grabünden kantonunda toplantı düzenledi. Toplantıya özellikle Almanya’dan radikal görüşleriyle tanınan imamlar katıldı.

Toplantıda Türk asıllı Alman vatandaşı ‘Abu Anas’ takma adlı imam Muhammed Çiftçi’nin video kaseti yayınlandı. Muhammed Çiftçi’nin kasette yer alan “Dinden çıkan erkeğin kafasını kesmek caizdir. Ayrıca erkeğine itaat etmeyen kadın dövülmelidir” sözleri toplantıyı izleyen İsviçre polisini şok etti.

PARAYLA DİN EĞİTİMİ

İsviçre polisi, olası bir taşkınlığa karşı alarma geçti. Ülke televizyonları da toplantıya geniş yer ayırdı. Avukatlık da yapan Muhammed Çiftçi, internet aracılığıyla din eğitimi veriyor.

Muhammed Çiftçi’nin Almanya’da parayla din eğitimi verdiği kursları da bulunuyor. ‘İslam Okulu’ adı verilen kurslar 8 sınıftan oluşuyor ve her sınıf 6 ay sürüyor. Internet aracılığıyla eğitim almak isteyenler 80 euro kayıt ücreti ve 55 euro aylık olmak üzere eğitim parası ödüyor.

Kurs için de ilk olarak 410 euro kayıp parası alınıyor. 6 aylık kurs için 590 euro ödeniyor.

Milliyet