Bu Köyde Her Aileye Yılda Bir Çocuk Katılıyor

Bu Köyde Her Aileye Yılda Bir Çocuk Katılıyor

MUŞ'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Çataklı Köyü'nün 1100 nüfusunun 750'sini çocuklar oluşturuyor. Köyde her aileye yılda bir çocuk daha katılıyor. 23 çocu...

MUŞ'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Çataklı Köyü'nün 1100 nüfusunun 750'sini çocuklar oluşturuyor. Köyde her aileye yılda bir çocuk daha katılıyor. 23 çocuklu Muhtar Kemal Korkmaz'ın yolunda gittiklerini söyleyen köylüler, çocuk sayısını artırmak için yarışa girdiklerini söyledi.

Bulanık'a 54 kilometre uzaklıktaki 150 haneli Çataklı Köyü'nde her aileye yılda bir çocuk daha katılıyor. Köylüler, 23 çocuklu Muhtar Kemal Korkmaz'ı kendilerine örnek aldıklarını söyledi. Çocukların köydeki okula sığmağını anlatan Kemal Korkmaz, "Ben başta olmak üzere köydeki ailelerin çocuk sayısı fazla. Artık çocuklarımız okullara sığmaz oldular. Bu köye ya bir ortaokul veya yatılı ilköğretim okula yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Çocuk sayısının her yıl giderek arttığını belirten fahri imamlık yapan Sadrettin Aslan, 15 çocuğu olduğunu, köyde her aile çocuk sayısını artırmak için adeta yarışa girdiklerini anlattı. Çok çocuk olunca ailelerin ekonomik gücünün giderek zayıfladığını vurgulayan 10 çocuk babası Alican Şimşek ise "İş olmayınca çocuk yapmaya devam ediyoruz. Ben şahsen çocuk yapmaya devam edeceğim" dedi.

MA(KS/SS)