Bu kutudan 3.5 milyon dolar çıktı

Bu kutudan 3.5 milyon dolar çıktı

Antalya'da ele geçirilen bu kutunun içinden bir servet çıktı !

Antalya’nın Serik İlçesi’nde düzenlenen operasyonda; uçak malzemesi, cam, plastik üretimi ile kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan ’Selenyum 74’ adlı maddenin 1 kilosunu 3,5 milyon dolara satmak isteyen 4 kişi, jandarma tarafından yakalandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uçak malzemesi, cam ve plastik üretimi ile kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan ’Selenyum 74’ adlı maddeyi ilçede satmak isteyen kişiler olduğu ihbarını aldı. Uzun süren takip ve araştırmanın ardından isimleri ve adresleri tespit edilen şüpheliler için dün saat 23.00’de Serik İlçesi’nde operasyon düzenlendi.

Operasyonda 45 yaşındaki Aziz Ayvaz, 44 yaşındaki Mehmet Palabıyık, 34 yaşındaki Duray Eryılmaz ve 38 yaşındaki Mustafa Gönen gözaltına alınırken, 3,5 milyon dolara satmaya çalıştıkları, 4 kiloluk kurşun kap içerisinde 1 kilo Selenyum 74 maddesi ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin evde yaptıkları aramada, 2 ruhsatsız tabanca ile tarihi eser değeri taşıdığı düşünülen 4 yağdanlık bulundu.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorguları tamamlanan Ayvaz, Palabıyık, Eryılmaz ve Gönen, Manavgat Adliyesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü, yeni gözaltılar olabileceği kaydedildi. Rusya’dan getirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulan Selenyum 74 maddesinin, incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’na gönderileceği belirtildi.

NEREDE KULLANILIYOR?

Londra’da borsası bulunan selenyumun gramı, ortalama 8 bin dolara satılıyor. Deniz ürünleri, yumurta ve karaciğerin yapısında bulunan selenyum, uçak malzemesi, cam ve plastik üretimi ile kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Selenyum metali fotoelektrik pillerde, güneş pilleri ve fotoğrafçılıkta faydalanılan pozometrelerde kullanılıyor. Ayrıca, alternatif akımı doğru akıma çevirdiğinden redresörlerde faydalanılıyor. Selenyum ayrıca seramiklerin ve çelik kapların kırmızı minelerinde kullanılıyor. İnsan vücudunun günlük ihtiyacı olan 50-70 mikrogram selenyumun fazla dozda alınması halinde zehirleyici etkisi bulunuyor.