Bu nasıl iş, biri bana anlatsın

Güncelleme:

Darbe planladığı öne sürülen komutanlar 2 yıldır tutuklu yargılanıyor,

51 kişinin öldüğü olaya karışan 4 kişi tutuksuz yargılanacak !

Aydın Özdalga yazıyor...

Yaklaşık 2 yıldır, çok sayıda subay, “ Darbe yapmayı planladıkları “ iddiası ile tutuklu yargılanıyor. Bir çok kişi de buna tepki gösteriyor. Kimileri de, “ Oh olsun, yatsınlar. Zaten bu askerler hep darbe yapıyor. “ diyor.,

Ben şahsen bu davada bu kadar uzun süreli tutukluk uygulamasını yanlış buluyorum.

Cumartesi günü Reyhanlı’da 2 bomba yüklü araba patlatıldı ve 51 kişi öldü. Polisimiz dünya çapında çapında bir başarıya imza atarak, 8 kişiyi olaya karıştığı gerekçesi ile yakaladı ve savcılığa teslim etti.

Mahkemeye çıkarılan bu 8 kişiden 4’ü hakkında tutuklu olarak yargılanma kararı çıkarken, diğer 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şimdiiii....

Bu nasıl iş biri bana anlatsın.

Darbe yapmayan, darbe planladığı iddia edilen yüzlerce subay 2 yıldır tutuklu ama, patlayan 2 bombalı araba ile 51 kişinin öldüğü olayda şüpheli görüldüğü için yargılanacak olan 4 kişi ise tutuksuz !

Darbe ne gerçekleşti, ne de teşebbüs edildi. Bomba ise patladı ve 51 kişi öldü. Belki de Türkiye bu yüzden savaşa girecek. Yani Reyhanlı çok daha önemli bir olay.

Eğer darbe planladığı öne sürülen subaylar 2 yıldır tutuklu yargılanıyor ise, bombalama olayında şüpheli olan her kişi de tutuklu olmalıydı.

Bu nasıl hukuk anlayışı ? İki mahkeme arasında bu kadar büyük çelişki olur mu ?

Sakın hemen, “ Seni gidi darbeci avukatı “ diyip işin kolayına kaçmayın.

Bence yanlış olan, darbe planladığı iddia edilen kişilerin bu kadar uzun bir süre tutuklu yargılanmaları.

Reyhanlı mahkemeleri aslında doğru karar verdi. Eğer yargıçlar serbest bırakılan 4 kişi hakkında çok kuvvetli deliller yoksa elbette serbest bırakmalıydı.

Unutmayalım, adil bir yargılanma, gün gelir hepimize lazım olabilir.

Aydın Özdalga
www.twitter.com/aydinozdalga