Bu proje her seçimde gündemde !

Bu proje her seçimde gündemde !

2012'de gündeme getirilen Amanos Tüneli projesinde geçen 3 yılın ardından hala ilerleme sağlanmadı.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Seçim meydanlarında çılgın projeler açıklamak, seçim bittikten sonra ise açıklanan bu projeleri rafa kaldırmak bir AKP klasiği haline gelmiştir. Bunlardan biri de Hatay’ın çılgın projesi olarak adlandırılan Amanoslarda tünel açma projesidir” dedi.

Taraf'tan Güler Yılmaz'ın haberine göre Amanos Dağları’na açılacak bu tünel ile Gaziantep- İskenderun arasının 221 km.’den, 136 km.’ye, Kahramanmaraş- İskenderun arasının 186 km.’den, 151 km.’ye, Kilis- İskenderun arasının ise 153 km.’den, 113 km.’ye inmesinin planlandığını ifade eden Mehmet Şeker, Kasım 2012’de açıklanan ve iktidar tarafından 2014 yerel seçimlerinde de malzeme yapılan bu projenin “2013’de ihalesinin yapıldığına, 2014’de de ilk kazmanın vurulacağına” ilişkin iktidar kanadından yapılan açıklamaları hatırlattı.

Mehmet Şeker, “Ancak 2012’den bugüne kadar söz konusu proje ile ilgili yapılan ne bir ihale vardır ne de bu proje yatırım programlarında yer almaktadır. Durum böyleyken seçimlere az bir zaman kala, AKP Amanos Tüneli projesini tekrar tozlu raflardan indirmiş ve Gaziantep’in çeşitli noktalarına astığı afişlerle Amanos Dağları delinmiş ve tünel açılmış gibi göstermektedir. Etik açıdan doğru olmayan bu durum apaçık halkı kandırmaktır” diye konuştu.

Şeker konuya ilişkin Meclis’e de Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir önerge verdi. Başbakan’a, “Kamuoyuna açıklandığı günden bu yana Hatay’ın çılgın projesi olarak adlandırılan, Amanos Dağlarına tünel açmak için herhangi bir çalışma var mıdır? Amanos Tüneli projesi yatırım programına alınmış mıdır? Alındı ise hangi yıl alınmıştır? Projenin başlama-bitiş yılı, toplam maliyeti, kredi-özkaynak tutarı, bugüne kadar yıllar itibariyle yapılan harcama miktarı nedir?” açıklayın çağrısında bulundu.