Bu Seneki Sempozyum Şehitler Ve Gülay Kanatlı Anısına

Bu Seneki Sempozyum Şehitler Ve Gülay Kanatlı Anısına

Tepebaşı Belediyesi, bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nu şehitler ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ETİ...

Tepebaşı Belediyesi, bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nu şehitler ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı'nın eşi, ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve ETİ Gıda Yönetim Kurulu üyesi olan 73 yaşındaki Gülay Kanatlı anısına düzenleyecek.

Sempozyumun Gökkuşağı Kafe'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 2001 yılında başlattıkları sempozyumun 9'uncusunu yapıyor olmanın kendilerini hem güçlendirdiğini hem de kıvançlandırdığını söyledi. Ataç, "Çünkü sanat projeleri Türkiye'de çok uzun ömürlü olmuyor. Tabi arada bizim bir 5 yıllık kaybımız var. 5 yıl daha bunun üstüne koysanız aslında bugün 14'üncü sempozyum olacaktı. Ama iyi ki yapmamışlar. Her şeyde olduğu gibi ağızlarına, yüzlerine bulaştırabilirlerdi" dedi.

"BU DÖNEMİN BİR YAS DÖNEMİ OLARAK İLAN EDİLMESİNİ İSTERİZ"

Son günlerdeki terör olaylarına değinen Ataç, "Ülke şuanda çok yoğun bir savaş halinde. Her gün birkaç tane gelen şehit haberleriyle günlerimiz geçiyor. Tabi biz şehitlerimize son derece saygılıyız ama hükümetin de bu konuda saygılı olup hiç olmazsa bu dönemi bir yas dönemi olarak ilan edip şehitlerimize daha fazla değer vermelerini isteriz. Çünkü bir hükümet değil mi ki Suudi Arabistan'da bir kralın ölmesiyle bayrakların yarıya indirilmesini istemişti. Eğer ona saygı duyuyorsan bugün buradaki şehitlere de saygı duyulmasını isteriz" diye konuştu.

"SEMPOZYUM BİR VEFA PROJESİ HALİNE GELDİ"

Başkan Ataç, "Sempozyum bir anlamda vefa projesi haline de geldi" diyerek, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz Anadolu Üniversite'mizin değerli sanatçısı Ceren Necipoğlu'nu bir uçak kazasında kaybetmiştik. 4'üncü sempozyumumuzu onun anısına yapmıştık. Allah'tan 5'inci sempozyumda bir şey olmamış. 6'ncı sempozyumumuzu Ergin Orbey, Müşfik Kenter, Güngör Dilmen anısına yaptık. Onları kaybetmiştik. 7'nci sempozyumda değerli hocamız Prof. Dr. Taciser Sivas hocamızı kaybetmiştik. Onun anısına yaptık. 8'inci de Soma'da çok büyük bir acı yaşadık. 301 yurttaşımızı kaybettik. 8'nci sempozyumda Soma'ya ithaf edilen çok önemli eserler kazandık. Bunlar parklarımızda ve caddelerimizde sergileniyor. Bu sene yani 9'uncu sempozyumu da şehitlerimizin ve rahmetle kaybettiğimiz Gülay Kanatlı anısına yapmak istedik. Dileğimiz tabi bundan sonraki sempozyumlarda böyle acılarımız olmasın."

Ataç, hedeflerinin Pişmiş Toprak Sempozyumu için özel bir alan oluşturarak bunun sürekliliğini sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıların katılacağı sempozyumun, 5 Eylül Cumartesi günü İsmet İnönü Caddesi üzerinde yer alan ETİ Fabrikası'nda saat 18.30'da düzenlenecek törenin ardından halkla buluşacağı belirtildi.

Kaynak: İHA