Bu sistem şeytanın bile aklına gelmez

Bu sistem şeytanın bile aklına gelmez

Trafik denetiminde polisi bile şaşırtan egzoz sistemi ortaya çıktı.

Mersin'de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özel kumandayla kontrol edilerek yüksek ses çıkartması sağlanan egzozlara sahip araçları trafikten men etti.

Egzozlarından yüksek ses çıkartan araçlarla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren polis ekipleri, kent genelindeki çok sayıda noktada denetim yaptı. Denetimler sırasında araçlarda inceleme yapan ekipler, egzozlara kurulan özel bir sistemi tespit etti. Egzozların, aşırı ses çıkartması için çakmaklık veya torpidoya yerleştirilen kumandayla yönetildiği belirlendi.

 

KUMANDAYLA DEĞİŞİYOR

Sistemde kumandayla egzozun ayarını değiştiren sürücünün, gaza bastığında yüksek ses çıkmasını sağlarken polis kontrollerinde de aynı yöntemle egzozu eski haline getirilebildiği anlaşıldı. Ayrıca bazı araçlarda farklı yerlere gizlenmiş daha büyük çaplı egzozlar tespit edildi.

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine bu tarz araçlarla ilgili denetimlerini artırdıklarını söyledi. Ele geçirilen malzemelerin fiyatlarının, üstüne takılan araç fiyatlarından daha yüksek olduğuna dikkati çeken Özer, şöyle konuştu:

KEYİF İÇİN TAKIYORLAR

"Maalesef gençlerimiz bu yüksek sesli egzozları keyif almak için takıyorlar. Yüksek miktarlarda ücret ediyorlar. Böylece trafikte hem çevreyi rahatsız ediyorlar hem de gürültü kirliliği yaratıyorlar. Bu egzozları araçlara yeri geliyor 300 liradan 4-5 bin liraya kadar fiyatla takanlar var. Muhtelif mekanizmalarla bunları polisi gördüğünde ya da denetim alanında kapatıyorlar. Bizim detaylı denetimlerimizle bunları tespit ediyoruz ve egzozlarını ya da ses sistemlerini normal hale dönüştürene kadar trafikten men ediyoruz."