• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 11 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 15 °C
  • Adana : 17 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Teröristler Ankara'yı havaya uçuracaktı
AB'ye vizesiz seyahatte umut ışığı
Lapa lapa kar yağdı !
Erdoğan: Kürtaj bir cinayettir !
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Bu tarih İstanbulluları çok sevindirecek

Bu tarih İstanbulluları çok sevindirecek
Kadir Topbaş, yoğun İstanbul trafiğine nefes aldıracak Kadıköy-Kartal Hattı’nın açılacağı tarihi açıkladı.
04 Şubat 2012 / 18:01

Kadıköy-Kartal arasındaki D-100 karayolunun yükünü hafifletirken, bu aksta hızlı ve kitlesel yolcu taşımak ve iki kıta arasında ulaşımı hızlandırmak için projelendirilen Kadıköy-Kartal metro hattı İbrahimağa İstasyonu’nda Marmaray Hattı ile entegre olacak.

Aynı zamanda Kadıköy istasyonu vasıtasıyla deniz bağlantısı sağlanacak. Test sürüşlerine başlanan Kartal-Kadıköy metro hattı, mayıs ayında vatandaşın hizmetinde olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak tasarlanan ve günde 1.5 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip Kartal-Kadıköy metro hattında test sürüşlerini ardından mayıs ayında hizmete gireceğini söyledi. Özellikle Anadolu yakası için bu hattın çok önemli olduğunu, hattın 29 dakika gibi kısa bir sürede aşılacağını kaydeden Topbaş “Kartal’dan, Ayrılıkçeşme İstasyonu’na gelen vatandaşlarımız Marmaray ile Avrupa yakasındaki diğer istasyonlara geçebilecekler. Kadıköy’den deniz ulaşımıyla da İstanbul’un istenilen noktasına ulaşmak mümkün olacak” dedi. Yerin 40 metre altında yürütülen Kadıköy-Kartal hattının toplam uzunluğu 22 kilometre maliyeti ise 1.6 milyar dolar. Hat, 4.5 kilometre daha ilave edilerek Pendik-Kaynarca’ya kadar uzatıldı. Bu hattın da devreye girmesiyle yapılan toplam harcama 3 katrilyon 225 milyar liraya ulaşacak.

Kadıköy'den deniz ulaşımını kullanarak İstanbul’un istenilen noktalarına yolculuk yapmak metro ile mümkün olacak. Yerin 40 metre altında yürütülen Kadıköy-Kartal Metro Hattı’nda, yolcuların her vagon içerisindeki homojen dağılımı da mümkün kılındı. Öte yandan her araçta yolcuları anlık haberlerle bilgilendirmek ve reklam amaçlı kullanılmak üzere 8 adet yolcu bilgilendirme ekranı (LCD ekran) yer alıyor. Yolcularla metro makinisti arasında aktif iletişim sağlanabilecek. Pendik-Kaynarca’ya kadar uzatılan hat üzerinde, yolculuklar sırasında, titreşim ve ses izolasyonuyla yangın izolatörleri bulunacak.

Hattın yolcusu İle makinist iletişim kuracak

22 kilometrelik Kadıköy-Kartal metro hattında toplam 16 istasyon yer alıyor. Şehir içinde açılan, dünyanın en hızlı tünel çalışmasının yapıldığı hatta günde 150 metre tünel kazıldı. 15 istasyonda elektromekanik ve ince işlere başlandı. Taplam, 48.572 metre ray uzunluğuna sahip hattın, Kozyatağı-Kartal arasında ray döşenmesi, elektrik bağlantıları ve istasyonlar tamamlandı. Hat için temin edilen vagon sayısı, hattın Kaynarca’ya uzatılması sebebiyle 120’den 144’e çıkarıldı.

Metroda, 4’lü tren dizisinde toplam 1084 yolcu, 8’li tren dizisinde ise 2 bin 168 yolcu taşınabilecek. Tüm araçlar, sürücüsüz kullanım özeliğine uygun olarak imal edildi. Bu sayede geceleri parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonlar, kontrol merkezindeki bir operatör vasıtasıyla ve sürücüsüz yapılacak. Vagonlar arasında birbirine geçiş imkanı sağlayan ara geçiş yolları mevcut.

2828
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere 4 yorum yapıldı.
  • sorunumisafir05 Şubat 2012 Pazar 09:35

    cozmez niye nufus artikca isdedi kadar kopru yol alti yapsin nufus bu sekilde buyerse bu care olunmaz basit milleti cekmek kolay is as diye ama herkese is olmaz ne oluyor koye geri donus olmali alt gecit ust gecit diye milleti daha da cekmeyi dusunur secimide boyle kazanilir oy ugruna millleti cek sonrada istanbulu delik desik et isterse 5 kopru yapilsin yine millet goc edecek ve o guzelim dogayi oldurecek beton haline gelecek millete 3 cocuk yap diyerek olmuyor iste

    BeğendimBeğenmedim
  • baslıktamisafir05 Şubat 2012 Pazar 00:48

    tarihi acıkladı diyor ama ben goremedim ne zmanmıs

    BeğendimBeğenmedim
  • vicdanlı eleştirmekmisafir04 Şubat 2012 Cumartesi 23:13

    22.21 sen körsen herkesi kendin gibi mi zannediyorsun.madem başarısızda tekrar nasıl seçildi,ancak kendini kandırırsın.

    BeğendimBeğenmedim
  • EDEP YAHU!!!misafir04 Şubat 2012 Cumartesi 22:21

    tüp geçit, kanal istanbul, 3. köprü, taksim meydanı, en son da kadıköy-kartal...

    sonuç????

    ortada bir şey yok!!!

    gerçekten pes vallahi...

    hiç bir şey yapmadan "çok şey yapar gibi olmak" buna derler...

    BeğendimBeğenmedim
MANŞETLER
Dehşetin böylesi Üç çocuklu ailelerden vergi alınmayacak !Fazla yağlarınızdan kurtulunFakirin kredi kartına incelemeEurovision'da neden kadın yok ?''5 çocuğunuz olsun yengeme selam''Hastaneye erkek girdi, kadın çıktı !Yiğit Bulut'a jöle fırlattılar !Kilo vermenin en kolay yoluKöprüyü uzmanlar incelendi !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim