Bu üniversitenin kampüs hayatı çok renkli

Bu üniversitenin kampüs hayatı çok renkli
Güncelleme:

Türkiye’nin ilk Sosyal Bilimler Üniversitesi olan Süleyman Şah Üniversitesi eğitim hayatına büyük ideallerle devam ediyor.

Sistem Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2010 yılında kurulan ve 2011 yılında eğitim hayatına başlayan Türkiye’nin ilk Sosyal Bilimler Üniversitesi olan Süleyman Şah Üniversitesi eğitim hayatına büyük ideallerle devam ediyor. Üniversite sahip olduğu fakülteleri, araştırma merkezleri ve çoğu yurtdışından doktoralı öğretim elemanlarıyla yakın gelecekte Türkiye’nin ve Avrupa’nın sosyal bilimler merkezi olmayı hedefliyor. % 100 İngilizce eğitimi, yurtdışı olanakları, değişim programları adına sunduğu imkânları ve butik üniversite anlayışıyla geleceğin yetenekli ve alanında uzman bireylerini yetiştirmeye devam ediyor.

Üniversite eğitim kalitesinin yanında öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle kişisel gelişimlerini arttırıp, toplumun ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu özelliklere sahip nitelikli bireyler olmaları konusunda da katkı sağlıyor. Öğrenciler kampüs yaşamının ayrılmaz bir parçası olan öğrenci kulüpleri sayesinde düzenlenen etkinliklerde, organizasyon becerilerini, iletişim ve takım çalışması yetkinliklerini geliştirip tecrübe kazanıyorlar.

31 öğrenci kulübü sayesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında üniversitede 100’ü aşkın etkinlik gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler kurdukları kulüpler sayesinde seminer ve konferansları kendileri düzenleyerek ve katılım sağlayarak gelecekleri adına bilgi birikimi sağlama şansına sahipler. Tuzla Leyla Dumankaya Kampüsü’nde ve Hayriye Dumankaya Yerleşkesi’nde bulunan 500’er kişilik salonlar birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Mayıs ayında düzenlenen Evrensel Motifler Kültür ve Sanat Festivali renkli kampüs hayatının göstergelerinden birisi. Üniversitenin 66 farklı ülkeden 188 uluslararası öğrencisiyle hazırladığı etkinlikle farklı kültürel tatlar, etkinlikler ve sahne gösterileri renkli kareleri izleyenlere sundu. Yapılan etkinliklere Pelin Batu, Levent Üzümcü, Emre Kınay, Mehmet Aslan, Nuriye Akman gibi birçok ünlü isim katılım göstermiştir.

Süleyman Şah Üniversitesi 1. Ticaret Zirvesi, Kurumsallaşma ve Kalite Zirvesi ve daha birçok seminer ve konferansa ev sahipliği yaparak öğrencilerine değer katmaya devam ediyor.

Tüm bu etkinliklerin yanı sıra üniversitenin müzik korosu yetenekli solist ve vokal grubuyla birçok etkinliğe katılarak beğeni toplamaktadır. Tüm bu etkinliklere ve daha fazlasına katılarak kaliteli bir eğitime, zengin sosyal bir hayata Süleyman Şah Üniversitesinde sahip olabilirsiniz.