Bü’de Yabancı Dil Eğitimi Arapça Örneği Paneli Düzenlendi

Bü’de Yabancı Dil Eğitimi Arapça Örneği Paneli Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Etik ve Estetik Değerler Kulübü tarafından 'Türkiye’de Yabancı Dil Eğitimi Arapça Örneği' konulu panel düzenlendi.

- Bartın Üniversitesi Etik ve Estetik Değerler Kulübü tarafından 'Türkiye’de Yabancı Dil Eğitimi Arapça Örneği' konulu panel düzenlendi.

BÜ İslami İlimler Fakültesinin katkıda bulunduğu panele İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arap Dili ve Belagatı Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mücahit Asutay, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Araz ve Yrd. Doç. Dr. Osman Düzgün panelist olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Dil bilmekle modern ve çağdaş dünyada, dünyaya açılmak dünya ile irtibat kurmak, bilimsel anlamda bilim dünyasıyla ve teknoloji dünyasıyla beraber olmak çok daha kolay olacaktır. Yabancı dil öğrenmek çok önemli. Bunun için elinizdeki tüm imkanları kullanmalı hatta üniversiteyi zorlayıcı taleplerde de bulunabilirsiniz biz sizin öğrenmeniz konusunda elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız” dedi.

Daha sonra konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, “Akademik kadromuza yurt dışında ana dili Arapça olan yabancı öğretim elemanlarının gelmesinde destek olması sebebiyle Sayın Rektörüme teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Yakup Civelek öğretim teknikleri, sözlük kullanımı, arapça öğretim programları, gramer öğretiminin yararları hakkında konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Mücahit Asutay çocuklara kelimeler öğretilir ve o çocuk kendi çabasıyla cümle kurmaya çalışır. Arapça dilini de öğrenmek bu şekildedir. Hiçbir bebek gramer öğretilerek konuşmayı öğrenmemiştir. Eski medreselerde gramer ağırlıkta bir eğitim vardı. Şimdi ise konuşmaya yönelik bir eğitim var” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Kılay Araz dil öğreniminde dört temel beceri hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Osman Düzgün Arapçayı öğrenme sürecinde yapılması gerekenler hakkında açıklamalar yaptı. Konuşmaya ağırlık vererek Arapça’yı daha hızlı öğrenebileceklerini söyledi.

BÜ’DE 'YABANCI DİL EĞİTİMİ ARAPÇA ÖRNEĞİ' PANELİ DÜZENLENDİ

BÜ’DE 'YABANCI DİL EĞİTİMİ ARAPÇA ÖRNEĞİ' PANELİ DÜZENLENDİ